Blog (43 indlæg)
15. okt
2012
3

Supersoniske Felix

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Astronomi| Hændelser|

Familien sad stuvet sammen foran tv'et i går, som var det månelandingen i 1969. Anton havde fået lov til at være længe oppe, da far var helt oppe under loftet af spænding.

...men året var 2012, i stedet for sort/hvid billeder kørte fladskærmen, ipaden og PC’en, alle tunet ind på live stream fra 39 kilometers højde hvor Felix Baumgartner var klar til at kaste sig ud i stratosfæren. Missionen skulle sætte flere verdensrekorder: højeste ballonfærd, højeste udspring, længste frie fald, første menneske der bevæger sig hurtigere end lyden uden mekanik indblandet!

Forventningen og spændingen var steget i takt med at ballonen overskred den planlagte højde på 36 kilometer og den var næsten ulidelig da lugen blev åbnet og afslørede den svimlende udsigt over vores jordklode. Sikke et syn og sikke et perspektiv - Virkelig noget der sætter hjernen i et ekstra gear når man forsøger at begribe størrelsesforholdene og ser hvor små vi i virkeligheden er. Heroppe var Felix et ensomt menneske (på trods af de 8 millioner seere der fulgte ham via Youtube i dette øjeblik), ingen hjælp at hente og kun én vej ned.

Jeg holdt vejret et lille øjeblik da Felix kastede sig ud i det næsten lufttomme rum og accelererede hastigt mod jorden og forsvandt som en lille prik på kameraet ombord på ballonkapslen. Spændingen blev endnu større da Felix pludselig begyndte at spinne om sig selv ukontrolleret. Producenten af transmissionen klippede væk fra billederne af den faldende mand og spændingen i stuen smittede af på den 4 årige Anton. Baumgartner fik igen kontrol over situation og vi kunne se ham dale mod jorden i sikker stil efter 4 minutters frit fald. Billedet af Felix på knæ i New Mexicos ørken er et smukt punktum på historien.

Fantastisk at kunne opleve denne historiske og spændende mission live - ikke et event der vil rykke meget udviklingsmæssigt, men sikke en oplevelse at være vidne til denne modige mands vovestykke. Tillykke og respekt herfra til Felix. Flere af den slags øjeblikke tak.

Læs eller tilføj kommentarer (3)


04. okt
2012
0

Muse - The 2nd Law

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Anmeldelse|

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Muse er tilbage med de helt store musikalske penselstrøg på deres sjette studiealbum. Forsanger Bellamy har tidligere beskrevet albummet som "christian gangsta rap jazz odyssey, with some ambient rebellious dubstep and face melting metal flamenco cowboy psychedelia" - og det er egentlig et meget godt billede på den sprudlende mangfoldighed der er repræsenteret over de 13 numre. Det er storladent, alsidigt, eksperimenterende, følsomt og super hårdtslående. Nogle tracks spænder fra stille drømmende, sjælfulde klassiske toner til pulserende, knitrende elektroniske trommebeats og snerrende heavy guitarriffs i et og samme nummer. Det kan for de uindviede lyde som stilforvirring, men Muse formår at strikke det hele sammen så man forstår sammenhængen. Men ingen tvivl om at det er et udfordrende album, der nok vil dele vandene. Muse benytter flere effekter end nogensinde før og det har ikke ødelagt det samlede udtryk. Muse er superambitiøse og nok et af de få bands der formår at leve op til den overgearede storhed der ligger i mange af numrene. Det lykkedes for dem gang på gang - imponerende!

Albummet starter hårdt og kontant, med hvad der må være det mest hardcore James Bond temanummer (uden dog at være det) nogensinde. En dybt rungende, forvrænget baslinie komplimenterer Bellamys højfrekvente skrig og danner en kontrast til det blide vers der ledsages af strygere, kor paukeslag og trompet.

Albummets førstesingle Madness er et stykke poleret popkunst der virker godt.

Panic Station er funky som ind i H... - Min bedste beskrivelse må være: Prince møder Red Hot Chili Peppers 2012.

Albummet fortsætter med den forrygende og infernalske Olympiske hymne fra Legene i 2012: Survival.

Follow me byder på den elektroniske scenes typiske pulserende synthesizer underlægning efter en lang indledende klagesang fra forsangeren - måske albummets svageste nummer.

Animals er et af albummets højdepunkter. Blues guitar licks pakket ind i moderne beats i 5/4 taktart, følsomme vokaltoner og en bragende afslutning med et stærkt udtryk til sangens politiske budskab om grådighed.

Albummet byder på to interessante og personlige numre fra bandets bassist Christopher Wolstenholme om hans alkoholmisbrug, Save Me og Liquid State.

Albummets afslutning, i form af numrene "The 2nd Law: Unsustainable" og "The 2nd Law: Isolated System", er formiddabel og det er lige så hårene rejser sig i ærefrygt. Dommedagsintro med symfoniorkester og kor efterfulgt af Dubstep og kaotisk guitarstøj og en aggresiv robotstemme der leverer budskabet om en ubæredygtig fremtid for vores civilisation.

Albummet er noget nært et mesterværk. Det eneste der trækker ned i min oplevelse af albummet er de til tider for lange introer med klagesang og så Bellamys evigt overdramatiserede røst der kan være en smule anstrengende over et helt album. Faktisk er det en fornøjelse at høre Christopher Wolstenholmes stemme afløse på to af numrene.

Men konklusionen er 8 ud af 10 for en stor oplevelse med "The 2nd Law".

Læs eller tilføj kommentarer (0)


25. sep
2012
0

Green Day - iUno!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Anmeldelse|

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Første del af trilogien ¡UNO!, ¡DOS!, ¡TRÈ! udkom i dag og blev sat i afspilleren med stor forventningsglæde.

Der er tale om et album der forsøger at vende ryggen til de to sidste udgivelsers politiske tyngde og store armbevægelser og derimod fokusere på 90'ernes Green Day sound. Tilbage til rødderne, som man siger. Selvom jeg er meget begejstret for de forrige udgivelser, så lyder ovenstående idé i sig selv som et udemærket koncept.

Albummet indeholder en række uptempo, korte numre med den karakteriske tromme/guitar lyd der definerede Green Day omkring "Dookie" storhedstiden. Samtidig er der elementer fra det nye Green Days fyldige korstemmer og ekstra lag af guitarspor. Der er nu mere fokus på rå energi og attitude.

Det er bare ærgerligt at produktionen tydeligt har gjort bandet og hele albummets karakter særdeles kønsløst. Albummet er generelt en flad oplevelse - både stemningsmæssigt og lydteknisk. Der mangler nerve og attitude i leveringen og specielt vokalen ligger fladt, superkomprimeret, nærmest syntestisk gennem alle tracks. Trommerne er spinkle og bassen er nærmest ikkeeksisterende. Man bliver sjældent udfordret - musikalsk eller følelsesmæssigt og overproduktionens klamme hånd har fjernet enhver dynamik i sangene.

Enkelte numre virker godt. Åbningsnummeret "Nuclear Family" sparker albummet fint igang og "Let Yourself Go" har den velkendte Green Day energi. "Oh love" er dejligt catchy og giver en smule variation i et ellers ensartet program. Flertallet af skæringerne virker som om de er fyldnumre og det kan undre lytteren når man ved at to albums mere er på vej inden for kort tid. Albummet vil sandsynligvis blive en sjælden gæst i min afspiller, da intet nummer formår at ramme noget i mig. Uinspirerende, kønsløst, ØV!

Det bliver spændende at høre hvad der venter når de to næste albums kommer, men frygten er to albums mere med ligegyldige fyldnumre i steriliseret plastikindpakning.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


06. aug
2012
1

Be My Baby

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Kims musik|

En sang indspillet til min Crammi i anledning af vores 1 års bryllupsdag.

Be My Baby

Læs eller tilføj kommentarer (1)


01. apr
2012
1

Rain

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Kims musik|

Inspireret af gårsdagens show med Rain i København - et hyldest show til The Beatles - sprang jeg i studiet og forsøgte mig med min egen udgave af et af mine absolut favoritnumre med The Beatles, nemlig "Rain".

Rain (version 1)

Læs eller tilføj kommentarer (1)


02. jan
2012
0

Nytårssang 2011

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Humor|

Godt nytår!

Så er det tid til at straffe stemmebåndende påny og gennemgå årets begivenheder med årets samfundssatiriske nytårssang 2011:

Sang.doc

Læs eller tilføj kommentarer (0)


24. nov
2011
0

Antons musik

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Anton| Familie|

Anton er en musikalsk dreng og han har “tilfældigvis” en musiksmag, der ligger tæt op ad sin fars. Vi hører meget musik derhjemme og der bliver tit spillet Volbeat, Beatles, Queen, My Chemical Romance i stuen, på værelset eller i bilen, og Anton har fundet interesse for meget af det. Tidligere var Antons yndlingssang My Chemical Romance med Na Na Na Na Na Na Na Na Na. Jeg lavede CD’er til ham og han ville høre sangene igen og igen - specielt denne ene sang. Nu er han kommet i en Queen-periode og han er blevet meget selektivt omkring hvilke sange han vil høre. Han ser Queens musikvideoer på DVD og hører musikken på CD på sit værelse. Han kan efterhånden teksten på de fleste af de Queensange, der blev udvalgt til hans CD - eller i hvert fald lyden af de ord der bliver sunget. Drengen er 3 år gammel:) Men det er herligt at opleve hans entusiasme når han skråler med på The Miracle og spiller luftguitar eller taktsikkert slår lufttromme på sit værelse. Far er stolt og glad.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


31. okt
2011
0

Svendborg By Night

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Venner| Fest| Koncert|

Havde en fantastisk aften i Svendborg I går, der sluttede med alt for mange drinks, stunts på Børsen og hyggeligt samvær med nogle Århusgutter samt forsangeren for Queen Machine, Bjarke.

Aftenen startede med god mad på café Under Uret. Herefter (endnu) en fremragende koncert med Queen Machine. Crammi, Janni, Henrik, Anders og jeg tog efter koncerten på Børsen. Her stod den på drinks til lidt under 100 kroner (pr. stk!!), sært udklædte halloweengæster, musikalsk spændvidde der dækkede alt fra Krummesangen til Kato, sære danse (tak til Anders), Indendørs cigaretrøg, bordfodbold, snak med Bjarke fra Queen Machine og en festlig flok fra Århus. Det her med priserne på drikkevarer i byen kunne blive til en lang ulidelig klagesang her i artiklen. Vi lader den ligge med et næsten indebrændt: “hrmmmpf”! Den skulle have hele armen i aften - og det fik den. Jeg vil gerne i denne forbindelse rette en klage imod belysningen af området omkring bordfodboldbordet samt på pladseringen af trappeskakten til nødudgangen i det selv samme mørke område ved bordfodboldbordet! Tyngdekraften fik frit spil med min krop, da gulvet under mine fødder pludselig manglede og jeg skramlede mod bunden af skakten. Av, krop! Op igen og tilbage i kampen.

Vi forlod Børsen under smuk fællessang til Bohemian Rhapsody sammen med Bjarke (Freddie).

Aftenen sluttede ved at Crammi, Anders og overtegnede vågnede i bussen på stationen i Faaborg ved halv femtiden.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


09. okt
2011
0

Draconiderne 2011

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Astronomi|

Jeg var ude og se meteorsværmen Draconiderne i går. Et udemærket show. Den bedste samling af stjerneskud jeg har set hidtil. Har de seneste år observeret Leoniderne og Persiderne dog aldrig under maksimum og denne sværm overgik dem jeg før har set. Det klarede op lige før min far og jeg satte os til rette i baghaven med hver en kop kaffe, godt klædt på for at klare de 5 graders varme.

Det blev til 29 stjerneskud fra 20:30 til 21:30 - Et par kraftige og én meget kraftig der gav et flammende skær i både hoved og hale, en såkaldt bolide eller ildkugle. Et andet stjerneskud opførte sig specielt og lignede allermest bare en dalende stjerne. Langsommere end andre stjerneskud og uden en egentlig hale. Den varede i omtrent 3 sekunder.

Ventetiden imellem de optrædende meteorer gik med snak om Tycho Brahe, sindsyge ænder og dræberfisk fra Amazonfloden.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. aug
2011
0

Hun sagde JA!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Venner| Familie| Fest|

Ja, så blev jeg gift med min Crammi. Det skete i Brahe Trolleborg kirke den 6. august 2011, efterfulgt af en fremragende fest for 70 personer på Det Hvide Pakhus på havnen i Faaborg. En fantastisk dag med mange højdepunkter!

Formiddagen var laaang! Anton og jeg tossede rundt derhjemme og ventede utålmodigt på at klokken skulle blive kvart i tre, så vi kunne komme afsted. En tur på legepladsen, spille bold i haven, lege sørøvere, lidt frokost, på med festtøjet og så afsted til kirken med chauffør og forlover Henrik.

I kirken var der lidt mere ventetid inden klokken endelig begyndte at ringe udover Korint. Døren gik op og Crammi så stjernesmuk ud i sin flotte kjole. Jeg måtte overgive mig til følelserne og fældede mere end én tåre under seancen. Vores to børn var så søde at se på sammen. Olivia smilede og Anton så langt efter lillesøster. Jeg kunne ikke lade være med at smile, nærmest højlydt. Vi gav hinanden ja og gik hånd i hånd ud af kirken med Anton ved vores side. Anton var vidst lidt overvældet over Crammis beklædning og entré i kirken - han forsøgte at undgå at kigge på sin mor under hele vielsen.

Næste store højdepunkt var da vi, efter at have hilst på alle gæsterne foran kirken, hørte introen til All You Need Is Love brage ud af højttalerne på brudetransportkøretøjet, og en rød løber blev rullet ud af den lille Opel med storhedsvanvid. (se video her). Chauffør og ejer af bil, min svoger Kasper, var iklædt chaufførhat og hvide handsker, og han var allerede i gang med at åbne spumanten til køreturen. Efter endt risbombardemant skiftede musikken til det tunge Katobeat på sangen “Hey Shorty” med den “smukke” tekst “Pop den Booty Bitch!” og vi rullede ud af kirkepladsen med hujende gæster bag os. Og en måbende præst, vil jeg tro. Klar til fest!!

Herefter stod den på en times fotosession med en dygtig fotograf - det var en fantastisk hyggelig og afslappende time, at stå foran kameraet i lækkert vejr, med smukke Crammi ved min side.

Dagens næste højdepunkt var at træde ombord i svigerfars båd, der skulle transportere os det sidste stykke til havnen i Fåborg og Det Hvide Pakhus. Der var dækket op med boblevand i høje glas og vejret var stadig med os - Mmmmm. Dette blev også dagens dramatiske højdepunkt, da skruen blev viklet ind et stykke reb og vi derfor ikke kunne sejle videre!! En hurtig nabo fik hjulpet os i gang og vi ankom til festen fem minutter i 18 hvor gæsterne stod og tog imod os på havnen. Og vejret var tilsyneladende bekendt med tidsplanen. I det minut vi trådte ind ad døren på pakhuset begyndte det at styrtregne.

Middagen var fyldt med gode indslag fra venner og familie og Crammi lavede en skøn tale og inviterede overtegnede op til duetten Come What May fra Moulin Rouge - filmen der nærmest bragte os sammen. Romantik. Jeg sang selv Josh Grobans “Awake” for Crammi, efter min tale.

Efter middagen fik vi en kort pause med fadøl, kaffe og hygge på terrassen under parasollyskædernes skær før brudevalsen. Det blev en alternativ en af slagsen. (se video her). Valsen blev brat afløst af N’Sync, Safri Duo, Kato og Hej Matematik. Vi sluttede dog kælent af med Abbas “I Do I Do I Do”. Herefter blev alle løsdele klippet af tøjet: strømper, slips og boksershorts - PROTEST! Kåre med band gav den fin gas herefter og der blev danset så sveden drev de næste par timer. I mellem dansene var der brug for en tiltrængt fadøl og frisk luft under de yderst praktiske parasoller. Regnen stod ned denne nat. Det betød ingenting:)

Tak til alle gæster og andre der har givet os opmærksomhed i forbindelse med brylluppet.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


25. jul
2011
0

Polterabend!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Hændelser| Venner|

Lørdag mogen, den 23. juli, startede med et kompressorhorn! 28 mennesker vadede ind i vores køkken og bad Crammi og jeg følge med. Anders, Henrik, Kristian, Anders, Daniel, Henrik, Peter, Ole, Joachim, Klaus, Jakob og Troels var troppet op til en god herretur.

Arrangementet bød på morgenmad sammen med pigerne på Friskolen. Der blev disket op med rundstykker og rigeligt med små skarpe, Dr Nielsen og Fishermans shots, til at skylle brødet ned med. Dagens første udfordring, for mit vedkommende, gik ud på at iklæde sig dagens kampdragt; En blanding af Bozo og Borat tilsat Klovn merchandice - Tour de Fiss underbukser - NICE! Mankini - NOT nice!!

Efter morgenmaden gik turen til Odense Congress Center, og nærmere bestemt Eventgården. Her blev vi sat på underholdende teambuilding opgaver og en dejlig vandretur lodret ned ad OCC’s 12 meter høje facade, også kaldet rapelling. En god aktiv start på dagen. Drengene havde forsøgt at udfordre mig til quiz i tre kategorier: Musik, Britisk humor og Astronomi. Spørgsmålene var strøet ud over dagen og straffen for forkert svar var indtagelse af Fishermanns Friend shot, og belønning ved korrekt svar var uddeling af shots til samtlige polterabenddeltagere - Bedre held næste gang drenge og skål:)

Vi tog tilbage til Friskolen og indtog lidt føde inden vi fortsatte med Mini Ølympiske Lege: Tylning, Stafet og Ølkroket. Tylningen blev lidt af en battle og jeg måtte ud i tre omgange for at kunne erklære mig for rekordindehaver med en tid omkring de 6 sekunder. Ølstafetten leverede de sædvanlige overdrevet ukontrollerede løb samt diverse mave- og rullefald på den gyngende græsplæne. Undertegnede begyndte vist at udvise tegn på fuldskab, men morede mig kongeligt ved at udslette modstanderes dåseøl med kroketkølle! Utidigt.

Efter Mini-ØL blev der tumlet i gymnastikhallen med sumodragter. To forstrukne ankler og en masse grineflip senere blev der serveret mad og vin for både piger og drenge. Der blev festet overdrevet har jeg ladet mig fortælle, med dans på alle leder og kanter (fik vist skadet mit håndled ved at danse på hænderne), hop på borde samt indtagelse af rødvin direkte fra 3 liters bokse.

Jeg må erkende at der er MANGE huller i min hukommelse fra den aften, men en ting husker jeg, og det er en fantastisk fornemmelse for hele dagen på trods af diverse smuttere - Marie, jeg beklager det med røven i kopimaskinen og de ødelagte vinglas!

Tak for en hyggelig dag, drenge og piger.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


21. jun
2011
0

Så er der snart Bryllup!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie| Venner|

Countdown til Bryllup, ferie og barsel!

Den 6. august skal jeg giftes og der skal festes på havnen i Fåborg. Se mere her: Christina og Kims bryllup

Vi glæder os!

Herefter står den på ferieafslapning og 10 ugers barsel med lillepigen...aaaah:)

Læs eller tilføj kommentarer (0)


30. apr
2011
3

Farvel Morfar

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Min kære morfar døde om natten den 27. april efter længere tids sygdom. Dagen efter blev han sunget ud fra plejehjemmet, hvor han kom til at bo i omkring tre uger. Det var en sørgmodig dag, hvor vi sagde farvel til en fantastisk mand, der betød meget for familien.

Du vil blive savnet som den friske, godmodige og humoristiske mand du var. Du elskede at have selskab af folk og du havde altid en skarp kommentar klar til enhver situation, men med et glimt i øjet. Du elskede at rejse og det var altid hyggeligt at være med dig på ferie sydpå. Du deltog gerne i alle de løjer der blev fundet på - Det var ikke utænkeligt at se dig dansende i gaderne, iført krokodillehat og med en kulørt drink i hånden. Selv i en alder af 80 år ville du op og svæve i faldskærm efter båd. Respekt! Du tog også gerne en “miniferie” hjemme hos dine børn, hvor du blev, til der ikke var mere at komme efter i køleskabet (som du selv sagde). Morfar var en ægte livsnyder.

Da jeg var yngre var du engageret i at bygge alverdens ting til børn og børnebørn: Du konstruerede varmeisolerede legehuse med hems og alverdens opfindsomme detaljer, du lavede soverum under loftet på værelset kaldet “Rottehullet”, og du overraskede mig engang med en modeltogbane med hjemmelavet kontrolenhed til sporskiftene og lysene i de modelhuse der var pladseret i papmachélandskabet mellem træer og bjerge. Du havde endda inddraget mig i projektet uden at fortælle mig, at det var en fødselsdagsgave til mig selv vi arbejdede på.

Tak for gode oplevelser.

Hvil i fred.

Læs eller tilføj kommentarer (3)


28. mar
2011
5

De Ølympiske Lege 2011 - Langt ud' i a' skou!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Venner|

Så er det på fredag det går løs - de Ølympiske Lege 2011, denne gang over en hel weekend i en lille hytte langt ude i skoven. Den traditionsrige loge, LBVF, samles til en festlig weekend hvor der skal dystes om pokalen i følgende discipliner:

 • Kend din øl
 • Tylning
 • Dåsekast
 • Tour de Øl
 • Poker
 • Kast med rafter
 • Øksekast
 • Det Store Kylle Kylle Løb
 • Twister
 • Husk din øl! (Hukommelsestest)
 • Slå søm i
 • Finale ølstafet

Jeg ser frem til at forsvare den dobbelte bjergtrøje og gi' den gas i en hel weekend. Lørdagens program sluttes af med Queen-machine koncert på Posten i Odense, YEAH!

Vel mødt drenge, jeg tager sgu både den gule- og bjergtrøjen i år !!

Læs eller tilføj kommentarer (5)


04. mar
2011
0

Fastelavn uden pirater

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie| Humor|

Ja så nærmer fastelavn sig og det må vel betragtes som værende en kende politisk ukorrekt at klæde sit barn ud som pirat nu om dage (?) Pirater er ikke hvad de har været - Ingen skulderpapegøje, ingen rom, ingen fællessange ombord på et knirkende træskib med vind i sejlene. Skulle Anton klædes ud som pirat, skulle vi anskaffe speedbåd, AK-47 maskingevær og en mobiltelefon med flatrate taleabonnement til de månedslange forhandlinger med store internationale skibsrederier.

Godt at Anton stillede sig tilfreds med det abekostume vi bestilte hjem til ham - der er nok basis for god leg som hoppende abekat i børnehaven på mandag.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


09. feb
2011
4

30 år, Herrefrokost, After eight alá Jim Lyngvild

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Humor| Venner|

Så blev man 30 år og i den anledning blev der afholdt en lille herrefrokost med efterfølgende bytur den 22. januar. Det blev til en fremragende aften med rigeligt at spise og drikke (drinks med og uden peber) og så en gang billard på Sharks og en tur på den irske pub senere.

Nu hvor man er blevet rigtig "voksen" blev der selvfølgelig serveret chokolade til kaffen: After eight alá Jim Lyngvild. Se video her:

Jim Lyngvilds rekord lød på dette tidspunkt på 9 After Eight på 1 minut - så der skal vist lidt mere træning til. Tak for indsatsen drenge:)

Læs eller tilføj kommentarer (4)


26. jan
2011
0

Anton og suttetræet

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Anton har klaret den første nat uden sin elskede sut. I går tog vi et smut i Ansgarparken for at aflevere sutterne til det såkaldte suttetræ. Et suttetræ er et træ der er dømt til at bære gamle aflagte sutter fra byens børn til tid og evighed. Hvis træer kunne tale, ville vi nok skulle høre på en forfærdelig masse brok. Det står som et fastelavnsris af afvænnede børns sure sutteredskaber midt i den odenseanske natur og er et alter for det ritual vi gennemgik igår: Hæng sut på træ, modtag gave, vink farvel til sut, stor dreng! Anton gik energisk til værks og syntes at det var spændende at gå rundt og pynte træet med sutter, som var det lillejuleaften i crazyland. Gaven var et kuglebanebyggesæt og han var helt vild med det. Der blev vinket farvel til sutten og vi traskede hjem ad igennem Ansgarparken.

Det tog laaang tid at lægge Anton til at sove den aften, men det er også hårdt at gå “cold turkey” med den kære sut.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


26. jan
2011
0

Dræberstjernen Betelgeuse

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Astronomi|

Løb!! Nyheden om at kæmpestjernen Betelgeuse eksploderer i en Supernovaeksplosion i 2012 er ude. BT, ekstrabladet og andre tegneseriehæfter har kastet sig over en australsk forskers udmelding om Betelgeuses nært stående dødsøjeblik og konsekvenserne derved, med overskrifter som “Jorden får to sole i 2012” og “Ingen mørke nætter i to uger”. Nu er det ingen nyhed at ovenstående nyhedsmedier ikke er kendt for at levere absolut troværdige overskrifter, og de to nævnte er da også pænt overdrevede. Min egen overskrift på indlægget skal da også ses som en ironisk overdrivelse af fænomenet Betelgeuse som Supernova. Udover analysen af sensationsjournalisternes opblæsen af en mange år gammel nyhed, så er sandhederne bag de elendige overskrifter fantastisk facinerende i sig selv.

Det er korrekt at stjernen er under observation fordi den mister masse og volumen i et hastigt tempo. Dette er den typiske indledning til en kæmpestjernes (som Betelgeuse) død. Men en stjernes liv er langt, og det er ikke muligt at forudsige den nøjagtige dato. En stjerne, som er 800 gange større og 100.000 gange mere lysstærk end solen, lever under mottoet “Lev stærkt og dø ung”, men har stadig en livstid på omkring 8 millioner år. usikkerhedsmargin for en udregning, der skal afgøre det eksakte år for stjernens død, er enorm. Dette var en afvisning af nyhedspåstand 1: “Det sker i 2012”. Faktum er at stjernen kan eksploderer i aften, den kan eksploderer om 100.000 år eller en hvilken som helst anden dag der i mellem. Det at stjernen har den størrelse den har, betyder, at den som regel vil detonere som en supernova, når den har opbrugt sit brændstof.
Og til De personer, der læser og tror de mere dommedagsprægede forudsigelser af denne begivenhed, så er afstanden derud omkring 600 lysår - det skulle, ifølge eksperter, være mere end rigelig sikkerhedsafstand til jorden.

Så der skal mere end almindeligt held til, hvis vi skal kunne opleve denne enestående begivenhed næste år. Desuden vil stjernen ikke blive lysstærk som en sol nummer to på himlen, måske så lysstærk som månen og det er da i sig selv sensationelt nok. Så der er nok større chance for at vinde i lotto i 2012 end for at kunne få sol på maven og ryggen samtidigt. Men jeg kan måske se frem til at kunne læse en bog på terassen om natten i lyset fra Betelgeuse.

Der er ikke tale om fri fantasi når man diskuterer supernovaer i vores nabolag, de er bare meget sjældne. For 1000 år siden skete noget lignende, da en stjerne 6000 lysår væk eksploderede og efter sigende var ganske lysstærk i flere uger. Stjernen kunne tilmed ses i dagslys. Dette blev registreret af kinesiske forskere og man har senere konkluderet, at resterne af denne eksplosion er hvad vi kender som krabbetågen i dag.

Der er tydeligvis tale om opblæst sensationsjournalistik, og Internettet er et fantastisk medie for dommedagsteorier - men interessant er det da, hvis det usandsynlige skulle ske, at vi i 2012 oplever en supernova, som kineserne gjorde det i 1054! Vi kan så bare håbe på at den udregnede afstand til Betelgeuse er korrekt og at vi ikke bliver overrasket over en særlig kraftig supernova, der griller jorden på et splitsekund. Jeg krydser fingre for et flot show - men tror også at vi kan sove trygt om natten - måske endda de næste 100.000 år. Så må jeg jo bare tage en læselampe med på terassen når jeg skal læse min bog!

Læs eller tilføj kommentarer (0)


05. jan
2011
0

Olivia på børnehospitalet med RS virus

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie| Hændelser|

Vores lille Olivia blev indlagt på hospitalet den 29. december. Det var lidt af et chok, da hun pludselig ikke kunne trække vejret ordentligt derhjemme i stuen. Hendes vejrtrækning var meget besværet, med indtrækninger og man kunne se panikken i hendes øjne når hun vred sig i Crammis arme. Hun havde været småsløj i en del dage med hoste og snot, men vi havde hele tiden haft i baghovedet, at hvis hun ikke havde feber, var der alligevel ikke nogen læge der ville se på hende, for så var der ikke noget alvorligt galt. Men nu kunne hun altså pludselig ikke trække vejret og vi ringede 112. Ambulancen kom 5-10 lange minutter efter opkaldet. Hun fik behandling med det samme og vi kørte afsted mod OUH. Det var et heldigt sammentræf at huset var fyldt med bedsteforældre, der kunne tage sig af Anton imens vi var afsted.

På hospitalet fik Olivia hjælp med ilt, inhallationer af astmamedicin og sugning af slim. Senere blev hun lagt i CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) og vi kunne lade os inlogere på et værelse på børnehospitalet. De næste mange døgn stod på slanger, biplyde fra måleapparater og babyvræl i en endeløs strøm. Der var mange små med RS virus for tiden og det var også hvad Olivia havde. Anton kom på besøg og han var blevet forberedt på at lillesøster havde slanger i næsen, som dengang da han selv kom til verden ved kejsersnit og måtte ligge i CPAP et par timer. Han syntes at det så sjovt ud og han var tilsyneladende ikke negativt påvirket af situationen - han havde det også godt hjemme hos mormor og morfar. Vi fejrede nytår på vores lille stue og da bølgerne gik rigtig højt drak vi en tår børnechampagne, pustede en serpentin og jeg drak en Ale nummer 16. Nytårsmiddagen bestod af en slags burger, dertil cola og fromage til dessert. Resten af aftenen gik med at se nytårsshow på TV og passe på vores dejlige datter. Det var ikke festligt men, alt taget i betragtning, meget hyggeligt alligevel.

Den 3. januar tog vi endelig hjem med vores kære Olivia, der havde fået det meget bedre.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


01. jan
2011
0

Årets samfundssatiriske nytårssang

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Humor|

Jeg præsenterer hermed "årets alt for lange samfundssatiriske nytårssang 2010", der blev brugt ved nytårsfesten 2010, som jeg desværre ikke selv kunne deltage i. Hent sangen her, hvis du har lyst til at genopleve årets begivenheder og straffe stemmebåndende lidt: Sang.doc

Godt nytår!

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. dec
2010
0

Anton dykker og laver udspring

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Jeg er meget stolt af min søn idag. Han var en decideret energibombe til svømning idag. Han startede med dykning - ned på bunden af bassinet og hente de røde blyringe - og han kunne slet ikke få nok. “Igen far!”, “Igen far!”. Herefter stod den på at svømme, hoppe og lave maveplaskere fra kanten af bassinet. Jeg kan tydeligt mærke at han er blevet fuldstændig tryg i vandet. Selv når jeg er et stykke væk i bassinet og han hænger på bassinkanten kaster han sig bare ud i vandet og tror på sine egne evner til at kunne komme igennem vandet. Det er dog stadig nødvendigt at far griber fat for at holde ham ovenvande - og det ved Anton at jeg gør.

Det er fantastisk at se det store smil og stoltheden i øjnene når han kommer op til overfladen efter et dyk eller spring fra kanten.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


20. nov
2010
0

Volbeat i Stadium Arena Fyn

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Musik| Venner|

Aaaaahhh, lørdag aften i Metal/Pop-rockens tegn. Mad, hjemmefadøl og ‘opvarmning’ af metaløret hjemme hos Anders og så afsted til Stadium Arena Fyn.

Den første del af aftenen stod på opvarming ved to bands: The Kandidate og Svenske Entombed - hardcore metal for alle pengene. Der blev udgydet lige så mange eder og forbandelser fra scenen som der gjorde blandt publikum - over det skrammel de stakkels øregange måtte finde sig i - ja lige bortset fra makkeren ved siden af mig, der mumlede med på teksterne, med munden, der jo måtte befinde sig et sted inde bagved al håret. Der var ikke meget musik i dette så jeg trak udenfor for at ryge - ja man ryger stadig når der kommer fadbamser på bordet (‘man’ brugt som en distancerende udgave af “jeg”).

En lille oase i dødsmetalhelvedet: Carlsbergdiskotek i rygergården. Kolde fad og rockhits fra 90’erne, så føler jeg mig hjemme igen.

Tredje halvleg stod på fantastisk koncert af Volbeat. Glimrende lyd, gode sange og et velkørende band. Der er blevet skruet et par hak op for showeffektknappen i Volbeats scenefremtræden og musikken er blevet en mere kommerciel pakke af mainstream rocknumre. En pænt stor kontrast til de to opvarmningsindslag - men det gør dog ikke Volbeat dårligere - FREMRAGENDE musik i mine øre:)

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. okt
2010
0

Bolchepædagogik

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Vi er røget ud på et skråplan hjemme i den lille familie. Det går rigtig dårligt med at få klippet negle på Anton - det er vist det værste han ved, for han skriger og vrider sig som blev han mishandlet af tre onde berusede tandlæger med borelyst. Vi har forsøgt mange ting for at få det at klippe negle til at virke naturligt og ufarligt, men ingenting bider på - Bortset fra is!! Anton bliver simpelthen lovet, at han får en is når han fået klippet negle og det er en handel der er blevet accepteret af den lille fyr.

I bedste fald er dette en overgangsfase ud af negleklippefygten. I værste fald så ender vi med en tyk, velopdragen dreng med korte negle. Hmmm. Vi satser på den første mulighed.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


06. okt
2010
0

Sovende politikere på Christiansborg

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Politik|

Ja så blev det den første tirsdag i oktober igår og politikerne vendte tilbage til Christiansborg for at få sig en velfortjent lur. Åbningstale ved Statisministeren og politikerne sidder bogstaveligt og sover rundt omkring i salen:

Det er sindsygt morsomt, men hvad bilder de sig egentligt ind? Det kan godt være der er mange kedelige talere inde i folketingssalen, men det er deres arbejde og det er endda første dag på kontoret efter det har været lukket siden juni. Burde man ikke være lidt udhvilet? Hmmm...

Læs eller tilføj kommentarer (0)


05. okt
2010
0

Lillepigen til november

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Nu er der ikke længe til Antons lillesøster kommer til verden – og vi glæder os! Ikke mindst Crammi der er stor og rund – men en dejlig rund mave. Ærgerligt at hun skal døje med ondt i kroppen igen, som da hun ventede Anton.

Men nu kommer belønningen snart, vores kære pige, der kun er kendt som Bambam på nuværende tidspunkt - Det er svært at blive enige om det perfekte navn til lillepigen og skuffen er da også godt fyldt op med lyserøde Post-it notes med alverdens gode pigenavne. Termin er 13. november, så der går ikke mange uger før hun kan melde sin ankomst.

Vi tror begge at Anton bliver en god storebror. Han nævner tit lillesøster og når han leger køkken så bliver der serveret mad for både mor, far og lillesøster. Hvis Anton skal se lillesøster så kigger han i Crammis navle.

Det bliver skønt og sikkert hårdt at få en lille ny i huset igen.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


01. okt
2010
0

Toy Story 3 i biffen

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Vi havde Anton med i biffen idag og se Toy Story 3. Antons første tur i biffen siden han som spæd var i babybio og se/sove til Indiana Jones 4.

Det var god familiehygge med "bland selv slik" og verdensklasse animationsfilm. Anton var fuldt optaget af filmen og ikke mindst hans første slikpose, som han selv havde blandet, i samtlige halvanden time. Det vil sige, det blev til et lille afbræk i filmen da en uhyggelig abe gjorde Anton lidt bange og han gerne ville ud på trappen og sidde lidt (og måske mor også blev lidt bange for aben?). Det er jo nok hvad der kommer ud af at mor og far overhører den anbefalede aldersgrænse på 7 år - men hvad fa'en, det gik jo fint alligevel.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


30. sep
2010
0

Til babysvømning med knægten

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

I går begyndte Anton og jeg til babysvømning i Bolbro svømmehal. Jeg var spændt på om Anton ville være i humør til det, da det var fra 19:00 til 19:30 - men det gik fremragende. Plask, sang og spring fra kanten af bassinet - Anton var med på det meste.

Det er skønt at tage imod en storsmilende dreng der hopper i vandet fra kanten og stoler 100 % på at far tager imod når han kommer op til overfladen igen. Det er værdifuld tid sammen.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


25. sep
2010
0

En haveejers bekendelser

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Tanker|

Endelig kom jeg ud med riven. Ukrudtet i haven var efterhånden blevet så alsidigt og talstærkt at jeg faktisk nærede et lille håb om at arterne ville begynde at bekæmpe hinanden internt - men nej, ukrudt arbejder sammen og forsvinder ikke af sig selv.

Problemet med at komme ud i haven er tid og motivation. Med en to-årig i huset, en gravid i huset, fuldtidsjob og meget lidt fritid, så kan det være svært at finde tid eller lyst til at bevæge sig ud i junglen. Det overraskende er, at når man først kommer igang med havearbejdet, så kan det være skønt. Hvis vejret er til det. Når det endelig er overstået, så er det en fantastisk følelse.

Man kan nu se, at vi rent faktisk har en bøgehæk rundt om huset og mon ikke den sætter pris på lidt ilt og soltilførsel. Men der går jo ikke længe før skidtet er tilbage igen!! Til foråret asfalterer jeg matriklen! Så kan jeg nyde sommeren i min liggestol på byens største baskeballbane.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


16. aug
2010
0

U2 i Horsens

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Musik|

U2 koncerten mandag aften i Horsens var fænomenal - og det mener jeg, på trods af at vi sad på en af tribunerne hvor lyden var elendig. Lyden blev reflekteret voldsomt op igennem Casa Arenas betonkonstruktion og gav et kraftigt ekko på The Edges i forvejen ekkobelagte guitarlyd. Bevægede man sig ned til foden af trappen blev lyden fantastisk. Vi vænnede os hurtigt til det og kunne nyde den fantastiske koncert med utroligt udsyn over 35.000 mennesker på plænen og den imponerende scenekonstruktion, der lignede noget, der kunne udslette en by på et øjeblik, hvis den fik lyst.

Jeg var afsted med min højgravide Crammi og vi sad øverst på tribunen og nød de magiske sange, der blev leveret fra scenen:

Return Of The Stingray Guitar
Beautiful Day
New Year's Day
Get On Your Boots
Magnificent
Mysterious Ways
Elevation
I Still Haven't Found What I'm Looking For
Glastonbury
In A Little While
Miss Sarajevo
City Of Blinding Lights
Vertigo
I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
Sunday Bloody Sunday
MLK
Walk On

Ekstranumre:
One
Where The Streets Have No Name

Ekstranumre 2:
Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
Ultraviolet (Light My Way)
With Or Without You
Moment of Surrender

Stemning var nærmest magisk og bandet spillede med en storhed og autoritet, der gav kuldegysninger. Bono var heldigvis i topform efter en rygoperation, der havde betydet aflysning af samtlige 16 koncerter på USA-turnéen. Længe leve speciallægerne fra München, der fik lappet Bono sammen igen! For her stod de altså - og gjorde denne overskyede mandag aften i Horsens til noget helt specielt. Selv en ikke-U2-fan må have overgivet sig til denne storhed. Jeg er sikker på at min ufødte datter kunne fornemme det - selvom hun endnu ikke aner hvad god musik er. Der blev vist sparket lidt ekstra derindefra den aften.

Det bliver ikke større end U2 live !


Det blev til et par videoklip i løbet af aftenen:

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. jul
2010
0

På forbryderjagt i den nye Kia

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Hændelser|

Jeg var ude og lufte min nyerhvervede Kia Rio igår og slog et smut forbi Bilka Odense. På parkeringspladsen foran mig løb en ung kvinde beslutsomt over til en gammel mand og snuppede hans taske for næsen af ham. Hun løb 10 meter væk og satte sig ind i en bil hvor en ældre mand sad bag rattet og de gjorde klar til at sætte i gang. Den gamle mand, der var blevet røvet, råbte op og jeg kørte frem mod den blå Yaris med tasketyven. Jeg overvejede et kort øjeblik at køre ind foran bilen og spærre dem deres vej frem, men så i et prospektivt syn en kæmpe bule i siden på den kære Rio og droppede hurtigt idéen. Tasketyvene satte gang i bilen og susede ud af parkeringspladsen - jeg fulgte efter og noterede mig nummerpladen. Bilen foran mig kørte nervøst og pressede på for at komme igennem den tætte traffik. Efter 5 minutters forfølgelse ind imod Odense C smed tyven tasken ud af vinduet - Jeg stoppede jagten og samlede tyvegodset op fra vejkanten.

Den gamle mand tog glædeligt imod sine sager igen og kunne konstatere at mobiltelefon og kort stadig var i tasken - kun kontanter manglede. Jeg modtog et par flasker rødvin af Bilka for hjælpen og strøg hjem igen.

Nu er der kun tilbage at finde ud af hvad farve mit heltekostume skal være og så komme igang med at rense ud i denne by!

"To the Kia mobile!"

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. jul
2010
1

På sporet af Den lille Havfrue

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Humor| Reportage|

Jeg var en tur i København med min kæreste i weekenden. En barnedåb, en tur på Nyhavn og selvfølgelig et smut forbi Langelinie for at se hvor Den lille Havfrue IKKE stod i øjeblikket. "At rejse er at leve" - og det var lige hvad den opreklamerede lille dame gjorde for tiden. Det var ikke nogen hemmelighed at havfruen angiveligt var rejst til Kina sammen med 1.000.000 liter havvand fra Københavns kanal (!) Men det skulle da ikke forhindre os i at slå et smut forbi Langelinie for at få et glimt af de mange skuffede turister der måtte traske den lange vej tilbage til parkeringspladsen med en tom filmrulle i fotografiapparatet.

Før vi tog afsted havde jeg aldrig gættet at denne tur skulle byde på optrævlingen af en national skandale af enorme proportioner og løgne tykkere end Andersens samlede værker. Ifølge Økonomi- og Erhvervsministeriet er Den lille Havfrue for tiden at finde i Kina - nærmere bestemt Shanghai, som en del af verdensudstillingen 2010, EXPO. Men jeg ved nu bedre og du min kære læser vil få den frygtelige sandhed smidt lige i ansigtet hvis du fortsætter med at læse.

Allerede tidligt på dagen havde jeg en fornemmelse af at der var "ugler i mosen", som man siger - eller den nu omskrevne version: "kinesere i byen". Alle vegne på hotellet så jeg højtrøstede kinesere for mig og de havde alle taget deres kameraer med. Men hvad lavede de her, når nu Den lille Havfrue var taget til Shanghai? Enten spillede min hjerne mig et puds eller også så jeg i øjenkrogen en kineser ved baren der kiggede på mig med et lumsk smil. Han vidste noget jeg ikke gjorde! Straks som jeg drejede hovedet for at få øjenkontakt, kiggede han ned for at pudse Nikon-linsen. Jeg skubbede hurtigt disse forudanelser om en mærkelig dag til side, for det var dejligt vejr og jeg skulle til stranden.

"Der stod hun, blandt bildæk og surfbrædder!"

Lørdag formiddag tilbragte vi på strandklubben "Halvandet" - en perle i et gammelt industriområde ved indsejlingen til Københavns havn. Den stod på råhygge og alt åndede fred og ro, lige ind til en inspektion af området udløste chokket: Der! I en trøstesløs baggård blandt bildæk og surfbrædder stod hun - vort nationalklenodie var gemt væk på Amager - 600 meter væk fra sin originale pladsering på den anden side af kanalen!! Disse billeder er brandfarligt materiale og når Ekstra Bladet modtager dem med posten en af de kommende dage skal der nok falde brænde ned.

På den anden side af kanalen stod intetanende turister med tårer i øjnene og iagttog de falske billeder af fruen på storskærm "direkte fra Kina". Dette fupnummer var på højde med månelandingen i 1969 (hvis det blot havde været et fupnummer). I stedet for en direkte forbindelse til den anden side af planeten, til EXPO 2010, det moderne internationale kulturmekka - så var der altså en slatten linie til den anden side af kanalen. En velindrettet zoomlinse ville stadig være i stand til at fange et glimt af havfruen blandt parasoller, rotter og stive svenskere med Pina Colada ånde og alt for rynket hud, hvis blot den blev pladseret i den rette retning.

H. C. Andersen ville nok have været henrykt over at se sin kære havfrue udleve hans motto "At rejse er at leve" - men at rejse TIL AMAGER !!? Den er sgu for tynd!

Læs eller tilføj kommentarer (1)


07. jul
2010
0

Farvel, kære Mazda

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Tanker|

Så skete det, min første bil, forsvandt ud af mit liv igår, solgt for en slik. Et øjeblik overvejede jeg at følge efter sporet af rust som Mazdaen i sin alderdom var begyndt at lægge ud efter sig - men jeg blev stående i indkørslen og betragtede dette kørende, halvt metalgrønne, halvt rustne levn fra min ungdom forsvinde imod solnedgangen - en æra var forbi. Jeg fik Mazdaen i 2003 til en pris af 69.000 hos en autohandler i Odense NV og var en lykkelig Mazdaejer i de næste syv år. Jeg stod nu med en stak 500 kronesedler i hånden og en klump i halsen.

Mazdaen blev nu ført mod Sjælland til et nyt liv, en ukendt fremtid uden mig bag rattet. Der var ingen vej tilbage, Mazdaen var syg, en cancer havde overtaget bilens undervogn, der var i oxidationens ubarmhjertige vold og det i en meget fremskreden tilstand. Grådige oxygen atomer åd dagligt elektroner fra bilens skrog og efterlod dens undervogn i efterårets farver. Dette oxygen-ion skabende fartøj var i sit livs efterår.

Jeg har skrevet et lille digt om rust...Nej ok, den dropper vi!

Jeg håber at disse nye ejere kan udrette mirakler med patienten og at du har det godt derude - farvel, min kære Mazda.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


18. jan
2010
0

Nu officielt ateist

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Ateisme| Tanker| Religion|

Jeg fyldte 29 år i går og denne dato kan betragtes som en milepæl i mit liv - ikke fordi jeg nu er ét år fra de 30, men fordi jeg modtog bekræftelsen på min udmeldelse af folkekirken i går. Det er 15 år for sent - men all right, nu er det gjort. Konfirmationen er nok en af de handlinger jeg fortryder mest - egentlig blot en symbolsk handling, men det er vel utroværdigt at have bekræftet noget jeg ikke går ind for. Jeg havde åbenbart ikke mod nok til at stå op imod den obligatoriske kulturkristendom under min skolegang. Jeg blev født ind i en religion, men har nu selv taget stilling. Jeg står på egne ben i en gudløs verden og det føles fantastisk!

Jeg må ved denne anledning også tilslutte mig Ateistisk Selskabs holdning til at der må indføres en total adskillelse af stat og religion, i Danmark! Gør nu kirken uafhængig af staten - først da har vi religions- og tankefrihed i Danmark. Velkommen til det 21. århundrede, tak! De enkelte kirker og trossamfund må finansieres af deres medlemmer. Der skal være plads til alle og ikke gøres forskel i et demokrati. Støtten til kristendommen er et ældgammelt levn, der på ingen måde er relevant i dagens Danmark. De religioner der er behov for må overleve på egen hånd.

Personligt og filosofisk set har jeg ikke behov for en religion og rent fornuftsmæssigt kan jeg ikke se pladsen til religion i mit verdensbillede. Som praksis mener jeg at de fleste religioner er en flugt fra virkeligheden og en fraskrivelse af eget ansvar. Vi mennesker har opnået tænkeevnen til at være herre over vores egen skæbne og kan lige så godt udnytte de muligheder det bringer os. Vi har fornuften til at styre selv og skulle noget gå galt, så kan vi kun bebrejde os selv. Vi har efterhånden lært en hel del om hvordan naturen hænger sammen, og religionen må betragtes som værende en rest af menneskets måde at forklare det man ikke forstod. Derfor er jeg ikke længere en del af den obligatoriske folkekirke i Danmark. Jeg finder ingen grund til at støtte projektet, som de fleste andre jeg kender gør det, uden at have en grund til det. Det er både en principsag og en vis form for personlig renselse at modtage denne udmelding.

Religionen kan være brugbar for fortvivlede nødlidende mennesker og den har ofte et godt værdigrundlag. Men den skal bruges rigtig. Ikke til at undertrykke eller bekrige andre med. Hold din religion for dig selv, hvis du ikke kan finde ud af at diskutere med folk af anden overbevisning. Der ligger en intolerant natur indbygget i de fleste religioner. Fornuften bliver afvist undskyldt af religionen. Disse former for religiøs ideologi afskyer jeg. Overbevisningen om at frygte Gud er den værste. Den tilsidesætter ethvert ansvar som menneske for at gøre den verden vi lever i til et bedre sted og gør dig til slave af en tankegang, der forhindrer andre overbevisninger at sameksistere. De mange fundamentalistiske religiøse omkring i verden der mener de har fat i en absolut sandhed - at deres gud er den eneste rigtige og ikke mindst at alle andre overbevisninger skal bekæmpes, har jeg ingen respekt for. Folk må tro på hvad de vil, man skal bare ikke påtvinge andre sin tro! Religion er noget privat.

Jeg har ingen intention om at bekæmpe religionen eller omvende eventuelt troende. Jeg kan ikke bevise at der ikke findes en Gud og har heller ingen grund til det. Jeg har selv en holdning til om der skulle være en overnaturlig kraft, som har skabt verden, våger over mennesket og tilgiver og elsker os uanset hvad. Jeg afviser eksistensen af alle guder, hvor religiøse afviser eksistensen af alle andre guder end deres egen - der er ikke den store forskel!

Jeg har ikke en anden religion eller tro der skal stå i stedet for kristendommen. Hvis jeg skal finde mening og svar på de ting der omgiver os så kigger jeg til min store passion astronomien. Viden frem for tro! Man finder nok heller aldrig én absolut sandhed i naturvidenskaben, men man bliver i det mindste ved med at søge i stedet for at sætte liden til ældgamle skrifter. Astronomien er både smuk og skræmmende - det er nok det der fascinerer og drager mig mod nattehimlen. Astronomi er ikke kun kolde “facts”, men flotte og fascinerende billeder af den verden der omgiver os. Mit verdensbillede er ikke meningsløst og dystert blot fordi jeg sætter min tro på noget der hedder naturen i stedet for et alvidende væsen. Astronomi er en af de første videnskaber, grundlaget for filosofi, matematik, fysik og kemi. Ja også religioner. De første religioner udsprang fra fascinationen for solen og planeterne. Astronomien er det tætteste jeg kommer på en religion. Jeg ved at svarene på vores fortid, nutid og fremtid ligger derude et sted. Det er ikke sikkert vi finder dem alle sammen - men rejsen er interessant nok i sig selv.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


03. dec
2009
2

Fucking Lidl

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Tanker|

Har I nogensinde været i en Lidl og foretaget indkøb der inkluderede mere end tre emner? Hvad sker der for den person der fandt på Lidls kassebånd? – han må have haft tyndskid på hjernen den mand! Muligvis skal synderen findes i den konkurrerende kæde Aldis geniafdeling. Lidl har tænkt hvis vi skal være konkurrencedygtige mod Aldi så skal vi da have det samme lorte system ved kassen som de har i Aldi. Det er det kunderne elsker! Flere kilometer bånd at lægge varer på før vi når kassen og herefter 20 cm. bånd som kasseekspedienten kan lægge varer af på, men højst tre varer, før det hele vælter ned på gulvet. Der opstår herved en ”herlig” duel imellem kasseekspedient og kunde hvor det gælder om at ydmyge og stresse hinanden. Hvis man er for langsom så kan ekspedienten stoppe sit arbejde og himle opgivende med øjenene til de andre i køen, som et indforstået signal om, at man er verdens dårligste Lidl indkøber. Skønt. Lidl discountbutikker – Lidl brains.

Læs eller tilføj kommentarer (2)


30. nov
2009
0

Tycho Brahes dag

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Hændelser|

Lad mig give et eksempel på en Tycho Brahes dag: Mandag den 30. november 2009. Crammi og jeg står tidligt op og gør os klar til at komme på arbejde. Jeg kommer afsted, men kan godt mærke at bilen ikke er helt så morgenfrisk som den plejer. Den gamle Opel Omega har lidt svært ved at holde sig kørende, men det lykkes at komme ud på kontoret. Kort efter ringer Crammi og fortæller, at hun ikke kan få Mazdaen til at køre. Baghjulet blokerer. Det er et problem når man har nogle vigtige aftaler på jobbet den dag. Jeg triller hjem i Opelen – jeg kunne arbejde hjemmefra og hun kunne komme på arbejde. Men nej! Omegaen kan nu ikke køre og vi står med to helt stationære biler.

Crammi bliver hentet af en kollega og hun kommer endelig på arbejde.

Jeg fortsætter min elendige dag med at rive mig selv i håret over en masse problemer i forhold til mine projekter på jobbet.

Sent på eftermiddagen kommer min mor, Crammis forældre og moster. De skal i teater og jeg skal på Stadion og se OB – HB Køge. Jeg tænker før jeg tager afsted ”hvis min dag ender som den startede, så taber OB 0-5 og jeg taber min øl ned i håret på en gnaven rocker.” Jeg undgik sidstnævnte ved at købe kaffe i stedet for. Langt hen af vejen lurer fiaskoen, da OB ikke formår at score. Først i de sidste minutter kan vi rejse vore stivfrosne kroppe fra sæderne og juble over Peter Utakas scoring til 1-0.

Hjemme igen modtager jeg Crammi og familie, der er vendt hjem fra teater med nyt til samlingen af ulykker. Tredje bil nede! Bagruden i deres bil var simpelthen eksploderet på vejen hjem fra Odense. Der ryger samtidig planen med at Crammi kan låne deres bil et par dage indtil vores to biler er repareret.

Det hele virker tragikomisk - at stå der med 5 biler i vores indkørsel - De to er ude af stand til at køre, den tredje ligner en der har været med i en hollywood produktion, med ”skudhuller” i bagruden. Den fjerde står for at lukke aftenen af med et røgshow uden lige, da den lige skal have brændt en masse kondens af. Vi lukker og slukker og går i seng. Jeg lagde mig forøvrigt til at sove med en ordenlig omgang feber.

Rent faktisk er 30. november ikke en Tycho Brahes dag. Tycho Brahes dagene er en gang astrologi-fnidder, formodentligt slet ikke opstillet af Tycho Brahe, som definerer nogle dage hvor det er særligt uheldigt at foretage sig noget og de er fastlagt til at være følgende:

Januar: 1., 2., 4., 6., 11., 12. og 20.
Februar: 11., 17. og 18.
Marts: 1.,4., 14. og 15.
April: 10., 17. og 18.
Maj: 7. og 18.
Juni: 6.
Juli: 17. og 21.
August: 20. og 21.
September: 10. og 18.
Oktober: 6.
November: 6. og 18.
December: 6., 11. og 18.

Jeg mener godt at vi kan tilføje 30. November, i hvert fald 2009. Næste år bliver det meeeget bedre:)

Læs eller tilføj kommentarer (0)


22. nov
2009
0

Jul i Tivoli

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

I weekenden var den lille familie i København, på besøg hos Susanne og Klaus. Der var tid til hygge og afslapning og god leg for Anton og Bastian. Om lørdagen tog vi i Tivoli – sammen med flere tusinde andre der havde fået samme idé. Anton var helt vild med at storme af sted på egne ben, med en ”stakkels” mor eller far i hælene. Der var mennesker overalt og Anton kunne hurtigt smutte rundt om benene på næste forhindring. De flotte juleudsmykninger i Tivoli tiltrak Anton som myg mod et ultraviolet lokkeapparat. Vores lille dreng stod som hypnotiseret i skæret af elektriske julehjerter og juletræer med blålig stjerneregn. Længe leve energioverforbruget i Jesu navn!

Men højdepunktet for de to små var turen i nisseland. Nisser der skøjter, nisser der synger, nisser der spiser, nisser der hilser på andre nisser, nisser der klatrer i hængebroer, nisser der pakker gaver ind, nisser der pakker gaver ud, nisser der sylter chilifrugter (ja det var der faktisk) og nisser der bygger igloer. Der var hundredvis af nisser og Anton fik udpeget dem alle. ”Se!”, ”Se!”, ”Se!”, udbrød Anton, gang på gang, imens han pegede på en nisse og sikrede sig at mor eller far også havde set den. Der gik en masse tid med at løbe rundt inde i vinterlandskabet og suge julestemning til sig.

Senere kom der ro på – de to børn i hver deres klapvogn, med en rugbrødsmad, imens forældrene nød en ribbenstegsandwich, på trods af at det ikke var fra den legendariske Boserup sandwichbod, der tilsyneladende var forsvundet.

Aftenen blev sluttet af med at se illuminationer over den lille sø. Det var en hyggelig familiedag i tivoli.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


17. nov
2009
0

Plastik Juletræ Karruselsanordning

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Tanker|

Så nærmer det sig - Julepynten vil snart forvandle min bolig til en mormorstue. Det er på samme tid skræmmende, kvalmende og utroligt hyggeligt. Men mest af alt er det hyggeligt nu hvor lille Anton er i huset. Det er jo det man forbinder december fra sin barndom med – hele huset camoufleret i en rød og grøn krigsmaling af gran, nisser, bordere, kugler, glimmer og hæsligt hæklede bordskånere. Jeg var ellers lige nået til den alder hvor jeg ikke kunne se pointen med alt det stads i hytten. Men det er skønt at se Anton, der nu er halvandet år, løbe rundt og stråle når den mekaniske juletrækarruselsanordning i plastik på mit spisebord roterer om sig selv og spiller "wish you a merry christmas" for 25. gang. Glædelig jul derude i traditionsland.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


12. nov
2009
0

Nu med H1N1 i familien

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Vi tog på en lille familieudflugt til Odense Universitets Hospital i går aftes, Anton, Crammi og jeg. Anton havde fået det dårligt. Han havde over 39 i feber, var helt afkræftet og havde besvær med at få vejret. Ved vagtlægen havde de travlt på grund af den igangværende H1N1 (svineinfluenza) epidemi, så det blev da også til den obligatoriske lange ventetid i venteværelset. Vi blev indlagt i isolation på børneafdelingen hvor vi tilbragte næsten 6 timer før der kom en læge og tilså Anton. Han skulle blive natten over og have behandling for sit vejrtrækningsbesvær.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


09. okt
2009
19

Green Day i Forum

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Musik|

Green Day, punkrock singalong, lyserøde kaniner, vandgeværer, fadøl, flouriserende kommunalarbejdergrønt slips, discokugler og glitterhatte, t-shirtkanoner, lokumspapir, kanonslag, flammekastere og konfetti, gak og gøgl fra Billie Joe. Der manglede sgu ikke noget i Forum den 9. Oktober 2009.


Med en setliste som det her er det også svært at fejle:


Song Of The Century
21st Century Breakdown
Know Your Enemy
East Jesus Nowhere
Holiday
The Static Age
Before The Lobotomy
Are We The Waiting
St. jimmy
Boulevard Of Broken Dreams
Hicthin A Ride
When I Come Around
Brainstew
Jaded
Longview
Basketcase
She
King For A Day
21 Guns
American Eulogy

Ekstra numre:
American Idiot
Minority

akkustisk encore:
Macys Day Parade
Good Riddance

Indrømmet, der var mere show end rendyrket rockkoncert, men man kedede sig fandme ikke! Alt i alt en fed festaften i Forum. Der skulle selvfølgelig lige filmes lidt med telefonen.

Læs eller tilføj kommentarer (19)


23. aug
2009
0

Plantorama vs. ZOO

Skrevet af Hyrup

Kategorier: Familie|

Crammi, Anton og jeg var et smut i Plantorama igår. Vi skulle egentlig bare ind og kigge efter lidt inspiration til vores nystartede have, der mest af alt ligner...ja ligner hvad den er, en halvskaldet græsplæne. Det viste sig at være et slaraffenland for den lille gut. Anton benede rundt imellem akvarier og papegøjer og pegede og fortalte alle i nærheden hvad han så. Så det er hermed givet videre: skrot sæsonkortet og tag i Plantorama.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


19. nov
2006
0

Leoniderne

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Astronomi|

Crammi og jeg var ude og se stjerneskud fra meteorsværmen Leoniderne i går nat. Fra klokken 00:15 til 01:15 blev det til seks stjerneskud hvoraf et var specielt kraftigt.

Det blev lidt af et udstyrsstykke, da det var under 5 grader varmt. Iført termotøj og soveposer lå vi på en luftmadras, ved siden af Odense å med frit skue til en skyfri nattehimmel. Smukt syn, på trods af byens lysforurening.
Der gik ikke lang tid før den første meteor drønede igennem atmosfæren - og sikke et stjerneskud. Gløden varede i omtrent 3 sekunder og strakte sig ca. 30 grader fra syd mod nord. Fantastisk! Der kom flere mindre stjerneskud og alle blev observeret i nærheden af Castor og Pollux i stjernebilledet Tvillingerne mod sydøst.
Det blev til en time under stjernerne. Stjernebilledet løven var ved at stå op i øst da vi gik ind i varmen med alt for kolde tæer. Maksimum for sværmen var først fem timer senere klokken 5:51 hvor der blev forventet op mod 100 stjerneskud pr. time. Ser allerede frem til næste års Leonider.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


25. sep
2006
0

I byen med Surburban Casuals

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Hændelser|

Jeg blev i går sparket ned af en Brøndbytilhænger over for Odense Banegårdscenter. En fyr, formentligt medlem af Surburban Casuals, havde set sig sur på min OB-trøje og overfaldt mig på åben gade.

Dagen startede ellers godt. Det var fremragende vejr og jeg og tre andre skulle mødes i Kongens have før kampen på Odense Stadion klokken 19:00. Anders og jeg mødtes klokken 15:00 og nød en pilsner på en bænk ved Fyens Stiftstidende bygningen overfor banegården, imens vi ventede på Daniel. Omkring klokken 15:30 holdt en bil for rødt lige ud for os. En fyr på forsædet råbte noget efter os og stirrede stift på os, da bilen rullede videre for grønt "De er ude på ballade dem der! De kommer tilbage til jer om lidt!", sagde en mand, der stod til venstre for os og havde set dem dreje ind på P-pladsen bagved Fyens Stiftstidende. Det kunne jeg ikke helt tro på og valgte derfor at blive siddende!

Men ganske rigtigt, et minut senere kom fyren marcherende rundt om hjørnet flankeret af tre andre med retning mod os. "Hvad fanden laver du?", "Idiot!", "Spasser!", blev der råbt fra fyren og de fire satte tempoet op. Jeg kunne se at han lagde an til spark og forsøgte straks at komme væk fra bænken - men for sent! Jeg modtog et spark i nakken og røg i jorden. Da jeg forsøgte at komme på benene igen var der pludselig en person på min venstre side, der kom springende imod mig. Det hele gik meget stærkt og der var en masse råben og skrigen. Det lykkedes os at komme forbi galningene og flygte over på den anden side af gaden. Derfra kunne vi se at fyren, der havde angrebet mig, begyndte at rode min pose, som jeg havde efterladt på bænken, igennem. Han tog min mobiltelefon, de fire billetter til stadion og mine cigaretter og herefter gik de stille og roligt væk fra stedet med retning imod byen. Jeg begyndte at råbe efter dem, at jeg skulle have mine ting! Det tiltrak opmærksomheden fra en flok gutter med kilotunge guldkæder og hang til slåskamp. "Hvad er der sket!?", råbte den ene og kom løbende over til mig i fodgængerfeltet overfor banegårdscentret. Jeg forklarede ham at jeg var blevet overfaldet og at de havde taget mine ting. Straks strøg han afsted i en gejlet Opel ned ad Nørregade med retning mod de fire overfaldsmænd! Han kørte som en gal, røg stod fra dækkene og han trak lange bremsespor, da bilen hvinende bremsede lige ved siden af overfaldsmændene. De fortsatte upåvirkede ned ad gaden. Fra afstand kunne vi se at fyren sprang ud af bilen, men at han herefter tøvede, da han ingen reaktion fik fra de fire, der gik på fortovet. Han var i tvivl om det nu også var dem han skulle have fat i!

I mellemtiden var vi kommet i snak med manden, der havde stået ved siden af os under overfaldet. Det viste sig at han var politibetjent, der havde fri, og grunden til at han ikke havde skredet ind, var at han havde sin lille pige med. Han var fulgt med os, da vi begyndte at gå efter de fire Brøndby supportere, der var forsvundet rundt om hjørnet og ned ad Nørregade. Under hele forløbet havde han forsøgt at tilkalde en kollega over telefonen, men uden held. Der gik op imod 20 minutter før der dukkede en uropatruljevogn op. Samtidig var Daniel kommet. Anders, Daniel og jeg tog med uropatruljevognen rundt i Odenses gader for at se om vi kunne udpege dem. I gågaden fik vi et tip fra en OB supporter om at de var på Ryans pubben. Han havde nok luret hvem vi søgte.

Og det skal jeg love for at de var! Mellem 50 og 100 Casual Brøndbytilhængere var at finde på Ryans. De to betjente overtalte os til at gå med ind i baren og udpege gerningsmanden. Jeg var pænt nervøs og det gjorde det ikke bedre at min OB trøje pludselig kom til syne under den trøje jeg havde fået til at dække den med! Hjertebanken! "Tag trøjen af!", var der nogle stykker der råbte og alle på pladsen foran pubben stirrede på os, som var vi familien Cosby på besøg hos Ku Klux Klan. Vi var ikke velkomne! Jeg forsøgte at kigge igennem dem og undgå øjenkontakt, da vi spadserede igennem menneskemængden med de to betjente foran. Adrenalin! Inde på Ryans fik jeg øje på min overfaldsmand, der stod med ryggen til. Jeg pegede i retning af ham og betjentene røg straks op for at gribe ham. Men de gik forbi ham! Over for at gribe en anden. "NEJ!", råbte jeg og fik dirigeret de to betjente over til den rigtige. De slæbte ham udenfor og vi fulgte hurtigt efter. Den anholdte beklagede sig godt og grundigt og sagde at han ikke havde gjort noget. Da de fiskede min mobiltelefon op af lommen på ham, forsøgte han sig med, at det var hans mormors. Fryd! Jeg kunne hurtigt ringe telefonen op og høre en hånende betjent sige "Du skal i fængsel, kammerat!", hvorefter han blev lagt i håndjern. Resten af eftermiddagen gik med afhøringer! Anders og jeg tog hjem til mig og så kampen og senere tog jeg på skadestuen. Det var ikke helt den fodboldtur vi havde regnet med!

Kampen endte iøvrigt 2-2!

Læs eller tilføj kommentarer (0)


09. sep
2006
0

Inbrud i lejligheden

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Hændelser|

Det blev en noget brat opvågning lørdag morgen, da en indbrudstyv kom på besøg i lejligheden.

Vi havde festet det meste af natten og lå plagede af tømmermænd og manglende søvn klokken halv 7 om morgenen på 1. salen i vores lejlighed. Crammi puffede pludselig til mig - "Der er nogen nede i køkkenet!". Det tog mig et par sekunder at vågne og forstå hvad der skete omkring mig. Jeg hørte lyden af noget bevæge sig nede i køkkenet og mit hjerte sprang et slag over. Herefter fløj jeg ud af sengen og løb alt hvad jeg kunne hen imod trappen. Fra toppen af trappen kunne jeg se en mand stå i vores køkken. Han bar en hue og havde ryggen til. Han var allerede i løb da jeg begyndte at råbe af ham og galopere ned af trappen og videre ud af lejligheden.

Det må have været et syn for guder og de morgenfriske at se mig spurte ned ad Christiansgade klokken halv 7 om morgenen, råbende og skrigende, kun iført mine boksershorts. "Heeey, kom tilbage!", "Stop", "HEY!". Mine kommandoer syntes ikke at virke og manden fortsatte sit løb ned mod Brogade. For enden af Christiansgade sprang han ind i en bil hvor en makker sad og ventede med motoren kørende. Jeg var på det tidspunkt omkring ti meter fra skurken (jeg måtte bare bruge det ord) og stoppede mit løb da jeg tænkte at det var for sent. Men nej, idet bilen satte igang gav den blot hop fremad og motoren gik i stå. Jeg satte straks i løb igen og nåede næsten hen til bildøren før motoren gik igang igen og bilen forsvandt ned ad brogade. Jeg forsøgte at memorere nummerpladen, men fik kun fat i de første tre karaktere inden mit syn ikke rakte længere - Jeg nåede ikke lige at få kontaktlinser på i farten. Fordømte dioptri -1,75.

Da jeg kom tilbage til lejligheden kunne jeg konstatere at han ikke havde nået at få nogle af vores ting med sig - Et lille vindue i køkkenet var blevet brudt op med et brækjern og havde efterladt et par mærker i karmen. Vi fik anmeldt inbruddet og efterfølgende aflagt forklaring til politiet. Jeg huskede følelserne under hele forløbet bedre end de fysiske omgivelser og havde derfor svært ved at beskrive manden og bilen. Jeg kunne ikke engang fortælle hvilken bil de var kørt væk i!

Da adrenalinen senere havde lagt sig kunne jeg fortsætte den store opgave at sove tømmermændene væk.

Læs eller tilføj kommentarer (0)