Blog (15 indlæg)
24. nov
2011
0

Antons musik

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Anton| Familie|

Anton er en musikalsk dreng og han har “tilfældigvis” en musiksmag, der ligger tæt op ad sin fars. Vi hører meget musik derhjemme og der bliver tit spillet Volbeat, Beatles, Queen, My Chemical Romance i stuen, på værelset eller i bilen, og Anton har fundet interesse for meget af det. Tidligere var Antons yndlingssang My Chemical Romance med Na Na Na Na Na Na Na Na Na. Jeg lavede CD’er til ham og han ville høre sangene igen og igen - specielt denne ene sang. Nu er han kommet i en Queen-periode og han er blevet meget selektivt omkring hvilke sange han vil høre. Han ser Queens musikvideoer på DVD og hører musikken på CD på sit værelse. Han kan efterhånden teksten på de fleste af de Queensange, der blev udvalgt til hans CD - eller i hvert fald lyden af de ord der bliver sunget. Drengen er 3 år gammel:) Men det er herligt at opleve hans entusiasme når han skråler med på The Miracle og spiller luftguitar eller taktsikkert slår lufttromme på sit værelse. Far er stolt og glad.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. aug
2011
0

Hun sagde JA!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Venner| Familie| Fest|

Ja, så blev jeg gift med min Crammi. Det skete i Brahe Trolleborg kirke den 6. august 2011, efterfulgt af en fremragende fest for 70 personer på Det Hvide Pakhus på havnen i Faaborg. En fantastisk dag med mange højdepunkter!

Formiddagen var laaang! Anton og jeg tossede rundt derhjemme og ventede utålmodigt på at klokken skulle blive kvart i tre, så vi kunne komme afsted. En tur på legepladsen, spille bold i haven, lege sørøvere, lidt frokost, på med festtøjet og så afsted til kirken med chauffør og forlover Henrik.

I kirken var der lidt mere ventetid inden klokken endelig begyndte at ringe udover Korint. Døren gik op og Crammi så stjernesmuk ud i sin flotte kjole. Jeg måtte overgive mig til følelserne og fældede mere end én tåre under seancen. Vores to børn var så søde at se på sammen. Olivia smilede og Anton så langt efter lillesøster. Jeg kunne ikke lade være med at smile, nærmest højlydt. Vi gav hinanden ja og gik hånd i hånd ud af kirken med Anton ved vores side. Anton var vidst lidt overvældet over Crammis beklædning og entré i kirken - han forsøgte at undgå at kigge på sin mor under hele vielsen.

Næste store højdepunkt var da vi, efter at have hilst på alle gæsterne foran kirken, hørte introen til All You Need Is Love brage ud af højttalerne på brudetransportkøretøjet, og en rød løber blev rullet ud af den lille Opel med storhedsvanvid. (se video her). Chauffør og ejer af bil, min svoger Kasper, var iklædt chaufførhat og hvide handsker, og han var allerede i gang med at åbne spumanten til køreturen. Efter endt risbombardemant skiftede musikken til det tunge Katobeat på sangen “Hey Shorty” med den “smukke” tekst “Pop den Booty Bitch!” og vi rullede ud af kirkepladsen med hujende gæster bag os. Og en måbende præst, vil jeg tro. Klar til fest!!

Herefter stod den på en times fotosession med en dygtig fotograf - det var en fantastisk hyggelig og afslappende time, at stå foran kameraet i lækkert vejr, med smukke Crammi ved min side.

Dagens næste højdepunkt var at træde ombord i svigerfars båd, der skulle transportere os det sidste stykke til havnen i Fåborg og Det Hvide Pakhus. Der var dækket op med boblevand i høje glas og vejret var stadig med os - Mmmmm. Dette blev også dagens dramatiske højdepunkt, da skruen blev viklet ind et stykke reb og vi derfor ikke kunne sejle videre!! En hurtig nabo fik hjulpet os i gang og vi ankom til festen fem minutter i 18 hvor gæsterne stod og tog imod os på havnen. Og vejret var tilsyneladende bekendt med tidsplanen. I det minut vi trådte ind ad døren på pakhuset begyndte det at styrtregne.

Middagen var fyldt med gode indslag fra venner og familie og Crammi lavede en skøn tale og inviterede overtegnede op til duetten Come What May fra Moulin Rouge - filmen der nærmest bragte os sammen. Romantik. Jeg sang selv Josh Grobans “Awake” for Crammi, efter min tale.

Efter middagen fik vi en kort pause med fadøl, kaffe og hygge på terrassen under parasollyskædernes skær før brudevalsen. Det blev en alternativ en af slagsen. (se video her). Valsen blev brat afløst af N’Sync, Safri Duo, Kato og Hej Matematik. Vi sluttede dog kælent af med Abbas “I Do I Do I Do”. Herefter blev alle løsdele klippet af tøjet: strømper, slips og boksershorts - PROTEST! Kåre med band gav den fin gas herefter og der blev danset så sveden drev de næste par timer. I mellem dansene var der brug for en tiltrængt fadøl og frisk luft under de yderst praktiske parasoller. Regnen stod ned denne nat. Det betød ingenting:)

Tak til alle gæster og andre der har givet os opmærksomhed i forbindelse med brylluppet.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


21. jun
2011
0

Så er der snart Bryllup!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie| Venner|

Countdown til Bryllup, ferie og barsel!

Den 6. august skal jeg giftes og der skal festes på havnen i Fåborg. Se mere her: Christina og Kims bryllup

Vi glæder os!

Herefter står den på ferieafslapning og 10 ugers barsel med lillepigen...aaaah:)

Læs eller tilføj kommentarer (0)


30. apr
2011
3

Farvel Morfar

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Min kære morfar døde om natten den 27. april efter længere tids sygdom. Dagen efter blev han sunget ud fra plejehjemmet, hvor han kom til at bo i omkring tre uger. Det var en sørgmodig dag, hvor vi sagde farvel til en fantastisk mand, der betød meget for familien.

Du vil blive savnet som den friske, godmodige og humoristiske mand du var. Du elskede at have selskab af folk og du havde altid en skarp kommentar klar til enhver situation, men med et glimt i øjet. Du elskede at rejse og det var altid hyggeligt at være med dig på ferie sydpå. Du deltog gerne i alle de løjer der blev fundet på - Det var ikke utænkeligt at se dig dansende i gaderne, iført krokodillehat og med en kulørt drink i hånden. Selv i en alder af 80 år ville du op og svæve i faldskærm efter båd. Respekt! Du tog også gerne en “miniferie” hjemme hos dine børn, hvor du blev, til der ikke var mere at komme efter i køleskabet (som du selv sagde). Morfar var en ægte livsnyder.

Da jeg var yngre var du engageret i at bygge alverdens ting til børn og børnebørn: Du konstruerede varmeisolerede legehuse med hems og alverdens opfindsomme detaljer, du lavede soverum under loftet på værelset kaldet “Rottehullet”, og du overraskede mig engang med en modeltogbane med hjemmelavet kontrolenhed til sporskiftene og lysene i de modelhuse der var pladseret i papmachélandskabet mellem træer og bjerge. Du havde endda inddraget mig i projektet uden at fortælle mig, at det var en fødselsdagsgave til mig selv vi arbejdede på.

Tak for gode oplevelser.

Hvil i fred.

Læs eller tilføj kommentarer (3)


04. mar
2011
0

Fastelavn uden pirater

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie| Humor|

Ja så nærmer fastelavn sig og det må vel betragtes som værende en kende politisk ukorrekt at klæde sit barn ud som pirat nu om dage (?) Pirater er ikke hvad de har været - Ingen skulderpapegøje, ingen rom, ingen fællessange ombord på et knirkende træskib med vind i sejlene. Skulle Anton klædes ud som pirat, skulle vi anskaffe speedbåd, AK-47 maskingevær og en mobiltelefon med flatrate taleabonnement til de månedslange forhandlinger med store internationale skibsrederier.

Godt at Anton stillede sig tilfreds med det abekostume vi bestilte hjem til ham - der er nok basis for god leg som hoppende abekat i børnehaven på mandag.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


26. jan
2011
0

Anton og suttetræet

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Anton har klaret den første nat uden sin elskede sut. I går tog vi et smut i Ansgarparken for at aflevere sutterne til det såkaldte suttetræ. Et suttetræ er et træ der er dømt til at bære gamle aflagte sutter fra byens børn til tid og evighed. Hvis træer kunne tale, ville vi nok skulle høre på en forfærdelig masse brok. Det står som et fastelavnsris af afvænnede børns sure sutteredskaber midt i den odenseanske natur og er et alter for det ritual vi gennemgik igår: Hæng sut på træ, modtag gave, vink farvel til sut, stor dreng! Anton gik energisk til værks og syntes at det var spændende at gå rundt og pynte træet med sutter, som var det lillejuleaften i crazyland. Gaven var et kuglebanebyggesæt og han var helt vild med det. Der blev vinket farvel til sutten og vi traskede hjem ad igennem Ansgarparken.

Det tog laaang tid at lægge Anton til at sove den aften, men det er også hårdt at gå “cold turkey” med den kære sut.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


05. jan
2011
0

Olivia på børnehospitalet med RS virus

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie| Hændelser|

Vores lille Olivia blev indlagt på hospitalet den 29. december. Det var lidt af et chok, da hun pludselig ikke kunne trække vejret ordentligt derhjemme i stuen. Hendes vejrtrækning var meget besværet, med indtrækninger og man kunne se panikken i hendes øjne når hun vred sig i Crammis arme. Hun havde været småsløj i en del dage med hoste og snot, men vi havde hele tiden haft i baghovedet, at hvis hun ikke havde feber, var der alligevel ikke nogen læge der ville se på hende, for så var der ikke noget alvorligt galt. Men nu kunne hun altså pludselig ikke trække vejret og vi ringede 112. Ambulancen kom 5-10 lange minutter efter opkaldet. Hun fik behandling med det samme og vi kørte afsted mod OUH. Det var et heldigt sammentræf at huset var fyldt med bedsteforældre, der kunne tage sig af Anton imens vi var afsted.

På hospitalet fik Olivia hjælp med ilt, inhallationer af astmamedicin og sugning af slim. Senere blev hun lagt i CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) og vi kunne lade os inlogere på et værelse på børnehospitalet. De næste mange døgn stod på slanger, biplyde fra måleapparater og babyvræl i en endeløs strøm. Der var mange små med RS virus for tiden og det var også hvad Olivia havde. Anton kom på besøg og han var blevet forberedt på at lillesøster havde slanger i næsen, som dengang da han selv kom til verden ved kejsersnit og måtte ligge i CPAP et par timer. Han syntes at det så sjovt ud og han var tilsyneladende ikke negativt påvirket af situationen - han havde det også godt hjemme hos mormor og morfar. Vi fejrede nytår på vores lille stue og da bølgerne gik rigtig højt drak vi en tår børnechampagne, pustede en serpentin og jeg drak en Ale nummer 16. Nytårsmiddagen bestod af en slags burger, dertil cola og fromage til dessert. Resten af aftenen gik med at se nytårsshow på TV og passe på vores dejlige datter. Det var ikke festligt men, alt taget i betragtning, meget hyggeligt alligevel.

Den 3. januar tog vi endelig hjem med vores kære Olivia, der havde fået det meget bedre.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. dec
2010
0

Anton dykker og laver udspring

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Jeg er meget stolt af min søn idag. Han var en decideret energibombe til svømning idag. Han startede med dykning - ned på bunden af bassinet og hente de røde blyringe - og han kunne slet ikke få nok. “Igen far!”, “Igen far!”. Herefter stod den på at svømme, hoppe og lave maveplaskere fra kanten af bassinet. Jeg kan tydeligt mærke at han er blevet fuldstændig tryg i vandet. Selv når jeg er et stykke væk i bassinet og han hænger på bassinkanten kaster han sig bare ud i vandet og tror på sine egne evner til at kunne komme igennem vandet. Det er dog stadig nødvendigt at far griber fat for at holde ham ovenvande - og det ved Anton at jeg gør.

Det er fantastisk at se det store smil og stoltheden i øjnene når han kommer op til overfladen efter et dyk eller spring fra kanten.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. okt
2010
0

Bolchepædagogik

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Vi er røget ud på et skråplan hjemme i den lille familie. Det går rigtig dårligt med at få klippet negle på Anton - det er vist det værste han ved, for han skriger og vrider sig som blev han mishandlet af tre onde berusede tandlæger med borelyst. Vi har forsøgt mange ting for at få det at klippe negle til at virke naturligt og ufarligt, men ingenting bider på - Bortset fra is!! Anton bliver simpelthen lovet, at han får en is når han fået klippet negle og det er en handel der er blevet accepteret af den lille fyr.

I bedste fald er dette en overgangsfase ud af negleklippefygten. I værste fald så ender vi med en tyk, velopdragen dreng med korte negle. Hmmm. Vi satser på den første mulighed.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


05. okt
2010
0

Lillepigen til november

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Nu er der ikke længe til Antons lillesøster kommer til verden – og vi glæder os! Ikke mindst Crammi der er stor og rund – men en dejlig rund mave. Ærgerligt at hun skal døje med ondt i kroppen igen, som da hun ventede Anton.

Men nu kommer belønningen snart, vores kære pige, der kun er kendt som Bambam på nuværende tidspunkt - Det er svært at blive enige om det perfekte navn til lillepigen og skuffen er da også godt fyldt op med lyserøde Post-it notes med alverdens gode pigenavne. Termin er 13. november, så der går ikke mange uger før hun kan melde sin ankomst.

Vi tror begge at Anton bliver en god storebror. Han nævner tit lillesøster og når han leger køkken så bliver der serveret mad for både mor, far og lillesøster. Hvis Anton skal se lillesøster så kigger han i Crammis navle.

Det bliver skønt og sikkert hårdt at få en lille ny i huset igen.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


01. okt
2010
0

Toy Story 3 i biffen

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Vi havde Anton med i biffen idag og se Toy Story 3. Antons første tur i biffen siden han som spæd var i babybio og se/sove til Indiana Jones 4.

Det var god familiehygge med "bland selv slik" og verdensklasse animationsfilm. Anton var fuldt optaget af filmen og ikke mindst hans første slikpose, som han selv havde blandet, i samtlige halvanden time. Det vil sige, det blev til et lille afbræk i filmen da en uhyggelig abe gjorde Anton lidt bange og han gerne ville ud på trappen og sidde lidt (og måske mor også blev lidt bange for aben?). Det er jo nok hvad der kommer ud af at mor og far overhører den anbefalede aldersgrænse på 7 år - men hvad fa'en, det gik jo fint alligevel.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


30. sep
2010
0

Til babysvømning med knægten

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

I går begyndte Anton og jeg til babysvømning i Bolbro svømmehal. Jeg var spændt på om Anton ville være i humør til det, da det var fra 19:00 til 19:30 - men det gik fremragende. Plask, sang og spring fra kanten af bassinet - Anton var med på det meste.

Det er skønt at tage imod en storsmilende dreng der hopper i vandet fra kanten og stoler 100 % på at far tager imod når han kommer op til overfladen igen. Det er værdifuld tid sammen.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


22. nov
2009
0

Jul i Tivoli

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

I weekenden var den lille familie i København, på besøg hos Susanne og Klaus. Der var tid til hygge og afslapning og god leg for Anton og Bastian. Om lørdagen tog vi i Tivoli – sammen med flere tusinde andre der havde fået samme idé. Anton var helt vild med at storme af sted på egne ben, med en ”stakkels” mor eller far i hælene. Der var mennesker overalt og Anton kunne hurtigt smutte rundt om benene på næste forhindring. De flotte juleudsmykninger i Tivoli tiltrak Anton som myg mod et ultraviolet lokkeapparat. Vores lille dreng stod som hypnotiseret i skæret af elektriske julehjerter og juletræer med blålig stjerneregn. Længe leve energioverforbruget i Jesu navn!

Men højdepunktet for de to små var turen i nisseland. Nisser der skøjter, nisser der synger, nisser der spiser, nisser der hilser på andre nisser, nisser der klatrer i hængebroer, nisser der pakker gaver ind, nisser der pakker gaver ud, nisser der sylter chilifrugter (ja det var der faktisk) og nisser der bygger igloer. Der var hundredvis af nisser og Anton fik udpeget dem alle. ”Se!”, ”Se!”, ”Se!”, udbrød Anton, gang på gang, imens han pegede på en nisse og sikrede sig at mor eller far også havde set den. Der gik en masse tid med at løbe rundt inde i vinterlandskabet og suge julestemning til sig.

Senere kom der ro på – de to børn i hver deres klapvogn, med en rugbrødsmad, imens forældrene nød en ribbenstegsandwich, på trods af at det ikke var fra den legendariske Boserup sandwichbod, der tilsyneladende var forsvundet.

Aftenen blev sluttet af med at se illuminationer over den lille sø. Det var en hyggelig familiedag i tivoli.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


12. nov
2009
0

Nu med H1N1 i familien

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Vi tog på en lille familieudflugt til Odense Universitets Hospital i går aftes, Anton, Crammi og jeg. Anton havde fået det dårligt. Han havde over 39 i feber, var helt afkræftet og havde besvær med at få vejret. Ved vagtlægen havde de travlt på grund af den igangværende H1N1 (svineinfluenza) epidemi, så det blev da også til den obligatoriske lange ventetid i venteværelset. Vi blev indlagt i isolation på børneafdelingen hvor vi tilbragte næsten 6 timer før der kom en læge og tilså Anton. Han skulle blive natten over og have behandling for sit vejrtrækningsbesvær.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


23. aug
2009
0

Plantorama vs. ZOO

Skrevet af Hyrup

Kategorier: Familie|

Crammi, Anton og jeg var et smut i Plantorama igår. Vi skulle egentlig bare ind og kigge efter lidt inspiration til vores nystartede have, der mest af alt ligner...ja ligner hvad den er, en halvskaldet græsplæne. Det viste sig at være et slaraffenland for den lille gut. Anton benede rundt imellem akvarier og papegøjer og pegede og fortalte alle i nærheden hvad han så. Så det er hermed givet videre: skrot sæsonkortet og tag i Plantorama.

Læs eller tilføj kommentarer (0)