Blog (5 indlæg)
18. jan
2010
0

Nu officielt ateist

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Ateisme| Tanker| Religion|

Jeg fyldte 29 år i går og denne dato kan betragtes som en milepæl i mit liv - ikke fordi jeg nu er ét år fra de 30, men fordi jeg modtog bekræftelsen på min udmeldelse af folkekirken i går. Det er 15 år for sent - men all right, nu er det gjort. Konfirmationen er nok en af de handlinger jeg fortryder mest - egentlig blot en symbolsk handling, men det er vel utroværdigt at have bekræftet noget jeg ikke går ind for. Jeg havde åbenbart ikke mod nok til at stå op imod den obligatoriske kulturkristendom under min skolegang. Jeg blev født ind i en religion, men har nu selv taget stilling. Jeg står på egne ben i en gudløs verden og det føles fantastisk!

Jeg må ved denne anledning også tilslutte mig Ateistisk Selskabs holdning til at der må indføres en total adskillelse af stat og religion, i Danmark! Gør nu kirken uafhængig af staten - først da har vi religions- og tankefrihed i Danmark. Velkommen til det 21. århundrede, tak! De enkelte kirker og trossamfund må finansieres af deres medlemmer. Der skal være plads til alle og ikke gøres forskel i et demokrati. Støtten til kristendommen er et ældgammelt levn, der på ingen måde er relevant i dagens Danmark. De religioner der er behov for må overleve på egen hånd.

Personligt og filosofisk set har jeg ikke behov for en religion og rent fornuftsmæssigt kan jeg ikke se pladsen til religion i mit verdensbillede. Som praksis mener jeg at de fleste religioner er en flugt fra virkeligheden og en fraskrivelse af eget ansvar. Vi mennesker har opnået tænkeevnen til at være herre over vores egen skæbne og kan lige så godt udnytte de muligheder det bringer os. Vi har fornuften til at styre selv og skulle noget gå galt, så kan vi kun bebrejde os selv. Vi har efterhånden lært en hel del om hvordan naturen hænger sammen, og religionen må betragtes som værende en rest af menneskets måde at forklare det man ikke forstod. Derfor er jeg ikke længere en del af den obligatoriske folkekirke i Danmark. Jeg finder ingen grund til at støtte projektet, som de fleste andre jeg kender gør det, uden at have en grund til det. Det er både en principsag og en vis form for personlig renselse at modtage denne udmelding.

Religionen kan være brugbar for fortvivlede nødlidende mennesker og den har ofte et godt værdigrundlag. Men den skal bruges rigtig. Ikke til at undertrykke eller bekrige andre med. Hold din religion for dig selv, hvis du ikke kan finde ud af at diskutere med folk af anden overbevisning. Der ligger en intolerant natur indbygget i de fleste religioner. Fornuften bliver afvist undskyldt af religionen. Disse former for religiøs ideologi afskyer jeg. Overbevisningen om at frygte Gud er den værste. Den tilsidesætter ethvert ansvar som menneske for at gøre den verden vi lever i til et bedre sted og gør dig til slave af en tankegang, der forhindrer andre overbevisninger at sameksistere. De mange fundamentalistiske religiøse omkring i verden der mener de har fat i en absolut sandhed - at deres gud er den eneste rigtige og ikke mindst at alle andre overbevisninger skal bekæmpes, har jeg ingen respekt for. Folk må tro på hvad de vil, man skal bare ikke påtvinge andre sin tro! Religion er noget privat.

Jeg har ingen intention om at bekæmpe religionen eller omvende eventuelt troende. Jeg kan ikke bevise at der ikke findes en Gud og har heller ingen grund til det. Jeg har selv en holdning til om der skulle være en overnaturlig kraft, som har skabt verden, våger over mennesket og tilgiver og elsker os uanset hvad. Jeg afviser eksistensen af alle guder, hvor religiøse afviser eksistensen af alle andre guder end deres egen - der er ikke den store forskel!

Jeg har ikke en anden religion eller tro der skal stå i stedet for kristendommen. Hvis jeg skal finde mening og svar på de ting der omgiver os så kigger jeg til min store passion astronomien. Viden frem for tro! Man finder nok heller aldrig én absolut sandhed i naturvidenskaben, men man bliver i det mindste ved med at søge i stedet for at sætte liden til ældgamle skrifter. Astronomien er både smuk og skræmmende - det er nok det der fascinerer og drager mig mod nattehimlen. Astronomi er ikke kun kolde “facts”, men flotte og fascinerende billeder af den verden der omgiver os. Mit verdensbillede er ikke meningsløst og dystert blot fordi jeg sætter min tro på noget der hedder naturen i stedet for et alvidende væsen. Astronomi er en af de første videnskaber, grundlaget for filosofi, matematik, fysik og kemi. Ja også religioner. De første religioner udsprang fra fascinationen for solen og planeterne. Astronomien er det tætteste jeg kommer på en religion. Jeg ved at svarene på vores fortid, nutid og fremtid ligger derude et sted. Det er ikke sikkert vi finder dem alle sammen - men rejsen er interessant nok i sig selv.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


25. sep
2010
0

En haveejers bekendelser

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Tanker|

Endelig kom jeg ud med riven. Ukrudtet i haven var efterhånden blevet så alsidigt og talstærkt at jeg faktisk nærede et lille håb om at arterne ville begynde at bekæmpe hinanden internt - men nej, ukrudt arbejder sammen og forsvinder ikke af sig selv.

Problemet med at komme ud i haven er tid og motivation. Med en to-årig i huset, en gravid i huset, fuldtidsjob og meget lidt fritid, så kan det være svært at finde tid eller lyst til at bevæge sig ud i junglen. Det overraskende er, at når man først kommer igang med havearbejdet, så kan det være skønt. Hvis vejret er til det. Når det endelig er overstået, så er det en fantastisk følelse.

Man kan nu se, at vi rent faktisk har en bøgehæk rundt om huset og mon ikke den sætter pris på lidt ilt og soltilførsel. Men der går jo ikke længe før skidtet er tilbage igen!! Til foråret asfalterer jeg matriklen! Så kan jeg nyde sommeren i min liggestol på byens største baskeballbane.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


07. jul
2010
0

Farvel, kære Mazda

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Tanker|

Så skete det, min første bil, forsvandt ud af mit liv igår, solgt for en slik. Et øjeblik overvejede jeg at følge efter sporet af rust som Mazdaen i sin alderdom var begyndt at lægge ud efter sig - men jeg blev stående i indkørslen og betragtede dette kørende, halvt metalgrønne, halvt rustne levn fra min ungdom forsvinde imod solnedgangen - en æra var forbi. Jeg fik Mazdaen i 2003 til en pris af 69.000 hos en autohandler i Odense NV og var en lykkelig Mazdaejer i de næste syv år. Jeg stod nu med en stak 500 kronesedler i hånden og en klump i halsen.

Mazdaen blev nu ført mod Sjælland til et nyt liv, en ukendt fremtid uden mig bag rattet. Der var ingen vej tilbage, Mazdaen var syg, en cancer havde overtaget bilens undervogn, der var i oxidationens ubarmhjertige vold og det i en meget fremskreden tilstand. Grådige oxygen atomer åd dagligt elektroner fra bilens skrog og efterlod dens undervogn i efterårets farver. Dette oxygen-ion skabende fartøj var i sit livs efterår.

Jeg har skrevet et lille digt om rust...Nej ok, den dropper vi!

Jeg håber at disse nye ejere kan udrette mirakler med patienten og at du har det godt derude - farvel, min kære Mazda.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


03. dec
2009
2

Fucking Lidl

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Tanker|

Har I nogensinde været i en Lidl og foretaget indkøb der inkluderede mere end tre emner? Hvad sker der for den person der fandt på Lidls kassebånd? – han må have haft tyndskid på hjernen den mand! Muligvis skal synderen findes i den konkurrerende kæde Aldis geniafdeling. Lidl har tænkt hvis vi skal være konkurrencedygtige mod Aldi så skal vi da have det samme lorte system ved kassen som de har i Aldi. Det er det kunderne elsker! Flere kilometer bånd at lægge varer på før vi når kassen og herefter 20 cm. bånd som kasseekspedienten kan lægge varer af på, men højst tre varer, før det hele vælter ned på gulvet. Der opstår herved en ”herlig” duel imellem kasseekspedient og kunde hvor det gælder om at ydmyge og stresse hinanden. Hvis man er for langsom så kan ekspedienten stoppe sit arbejde og himle opgivende med øjenene til de andre i køen, som et indforstået signal om, at man er verdens dårligste Lidl indkøber. Skønt. Lidl discountbutikker – Lidl brains.

Læs eller tilføj kommentarer (2)


17. nov
2009
0

Plastik Juletræ Karruselsanordning

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Tanker|

Så nærmer det sig - Julepynten vil snart forvandle min bolig til en mormorstue. Det er på samme tid skræmmende, kvalmende og utroligt hyggeligt. Men mest af alt er det hyggeligt nu hvor lille Anton er i huset. Det er jo det man forbinder december fra sin barndom med – hele huset camoufleret i en rød og grøn krigsmaling af gran, nisser, bordere, kugler, glimmer og hæsligt hæklede bordskånere. Jeg var ellers lige nået til den alder hvor jeg ikke kunne se pointen med alt det stads i hytten. Men det er skønt at se Anton, der nu er halvandet år, løbe rundt og stråle når den mekaniske juletrækarruselsanordning i plastik på mit spisebord roterer om sig selv og spiller "wish you a merry christmas" for 25. gang. Glædelig jul derude i traditionsland.

Læs eller tilføj kommentarer (0)