Blog (1 indlæg)
25. sep
2006
0

I byen med Surburban Casuals

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Hændelser|

Jeg blev i går sparket ned af en Brøndbytilhænger over for Odense Banegårdscenter. En fyr, formentligt medlem af Surburban Casuals, havde set sig sur på min OB-trøje og overfaldt mig på åben gade.

Dagen startede ellers godt. Det var fremragende vejr og jeg og tre andre skulle mødes i Kongens have før kampen på Odense Stadion klokken 19:00. Anders og jeg mødtes klokken 15:00 og nød en pilsner på en bænk ved Fyens Stiftstidende bygningen overfor banegården, imens vi ventede på Daniel. Omkring klokken 15:30 holdt en bil for rødt lige ud for os. En fyr på forsædet råbte noget efter os og stirrede stift på os, da bilen rullede videre for grønt "De er ude på ballade dem der! De kommer tilbage til jer om lidt!", sagde en mand, der stod til venstre for os og havde set dem dreje ind på P-pladsen bagved Fyens Stiftstidende. Det kunne jeg ikke helt tro på og valgte derfor at blive siddende!

Men ganske rigtigt, et minut senere kom fyren marcherende rundt om hjørnet flankeret af tre andre med retning mod os. "Hvad fanden laver du?", "Idiot!", "Spasser!", blev der råbt fra fyren og de fire satte tempoet op. Jeg kunne se at han lagde an til spark og forsøgte straks at komme væk fra bænken - men for sent! Jeg modtog et spark i nakken og røg i jorden. Da jeg forsøgte at komme på benene igen var der pludselig en person på min venstre side, der kom springende imod mig. Det hele gik meget stærkt og der var en masse råben og skrigen. Det lykkedes os at komme forbi galningene og flygte over på den anden side af gaden. Derfra kunne vi se at fyren, der havde angrebet mig, begyndte at rode min pose, som jeg havde efterladt på bænken, igennem. Han tog min mobiltelefon, de fire billetter til stadion og mine cigaretter og herefter gik de stille og roligt væk fra stedet med retning imod byen. Jeg begyndte at råbe efter dem, at jeg skulle have mine ting! Det tiltrak opmærksomheden fra en flok gutter med kilotunge guldkæder og hang til slåskamp. "Hvad er der sket!?", råbte den ene og kom løbende over til mig i fodgængerfeltet overfor banegårdscentret. Jeg forklarede ham at jeg var blevet overfaldet og at de havde taget mine ting. Straks strøg han afsted i en gejlet Opel ned ad Nørregade med retning mod de fire overfaldsmænd! Han kørte som en gal, røg stod fra dækkene og han trak lange bremsespor, da bilen hvinende bremsede lige ved siden af overfaldsmændene. De fortsatte upåvirkede ned ad gaden. Fra afstand kunne vi se at fyren sprang ud af bilen, men at han herefter tøvede, da han ingen reaktion fik fra de fire, der gik på fortovet. Han var i tvivl om det nu også var dem han skulle have fat i!

I mellemtiden var vi kommet i snak med manden, der havde stået ved siden af os under overfaldet. Det viste sig at han var politibetjent, der havde fri, og grunden til at han ikke havde skredet ind, var at han havde sin lille pige med. Han var fulgt med os, da vi begyndte at gå efter de fire Brøndby supportere, der var forsvundet rundt om hjørnet og ned ad Nørregade. Under hele forløbet havde han forsøgt at tilkalde en kollega over telefonen, men uden held. Der gik op imod 20 minutter før der dukkede en uropatruljevogn op. Samtidig var Daniel kommet. Anders, Daniel og jeg tog med uropatruljevognen rundt i Odenses gader for at se om vi kunne udpege dem. I gågaden fik vi et tip fra en OB supporter om at de var på Ryans pubben. Han havde nok luret hvem vi søgte.

Og det skal jeg love for at de var! Mellem 50 og 100 Casual Brøndbytilhængere var at finde på Ryans. De to betjente overtalte os til at gå med ind i baren og udpege gerningsmanden. Jeg var pænt nervøs og det gjorde det ikke bedre at min OB trøje pludselig kom til syne under den trøje jeg havde fået til at dække den med! Hjertebanken! "Tag trøjen af!", var der nogle stykker der råbte og alle på pladsen foran pubben stirrede på os, som var vi familien Cosby på besøg hos Ku Klux Klan. Vi var ikke velkomne! Jeg forsøgte at kigge igennem dem og undgå øjenkontakt, da vi spadserede igennem menneskemængden med de to betjente foran. Adrenalin! Inde på Ryans fik jeg øje på min overfaldsmand, der stod med ryggen til. Jeg pegede i retning af ham og betjentene røg straks op for at gribe ham. Men de gik forbi ham! Over for at gribe en anden. "NEJ!", råbte jeg og fik dirigeret de to betjente over til den rigtige. De slæbte ham udenfor og vi fulgte hurtigt efter. Den anholdte beklagede sig godt og grundigt og sagde at han ikke havde gjort noget. Da de fiskede min mobiltelefon op af lommen på ham, forsøgte han sig med, at det var hans mormors. Fryd! Jeg kunne hurtigt ringe telefonen op og høre en hånende betjent sige "Du skal i fængsel, kammerat!", hvorefter han blev lagt i håndjern. Resten af eftermiddagen gik med afhøringer! Anders og jeg tog hjem til mig og så kampen og senere tog jeg på skadestuen. Det var ikke helt den fodboldtur vi havde regnet med!

Kampen endte iøvrigt 2-2!

Kommentarer (0)