Blog (1 indlæg)
19. nov
2006
0

Leoniderne

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Astronomi|

Crammi og jeg var ude og se stjerneskud fra meteorsværmen Leoniderne i går nat. Fra klokken 00:15 til 01:15 blev det til seks stjerneskud hvoraf et var specielt kraftigt.

Det blev lidt af et udstyrsstykke, da det var under 5 grader varmt. Iført termotøj og soveposer lå vi på en luftmadras, ved siden af Odense å med frit skue til en skyfri nattehimmel. Smukt syn, på trods af byens lysforurening.
Der gik ikke lang tid før den første meteor drønede igennem atmosfæren - og sikke et stjerneskud. Gløden varede i omtrent 3 sekunder og strakte sig ca. 30 grader fra syd mod nord. Fantastisk! Der kom flere mindre stjerneskud og alle blev observeret i nærheden af Castor og Pollux i stjernebilledet Tvillingerne mod sydøst.
Det blev til en time under stjernerne. Stjernebilledet løven var ved at stå op i øst da vi gik ind i varmen med alt for kolde tæer. Maksimum for sværmen var først fem timer senere klokken 5:51 hvor der blev forventet op mod 100 stjerneskud pr. time. Ser allerede frem til næste års Leonider.

Kommentarer (0)