Blog (1 indlæg)
25. sep
2012
0

Green Day - iUno!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Anmeldelse|

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


Første del af trilogien ¡UNO!, ¡DOS!, ¡TRÈ! udkom i dag og blev sat i afspilleren med stor forventningsglæde.

Der er tale om et album der forsøger at vende ryggen til de to sidste udgivelsers politiske tyngde og store armbevægelser og derimod fokusere på 90'ernes Green Day sound. Tilbage til rødderne, som man siger. Selvom jeg er meget begejstret for de forrige udgivelser, så lyder ovenstående idé i sig selv som et udemærket koncept.

Albummet indeholder en række uptempo, korte numre med den karakteriske tromme/guitar lyd der definerede Green Day omkring "Dookie" storhedstiden. Samtidig er der elementer fra det nye Green Days fyldige korstemmer og ekstra lag af guitarspor. Der er nu mere fokus på rå energi og attitude.

Det er bare ærgerligt at produktionen tydeligt har gjort bandet og hele albummets karakter særdeles kønsløst. Albummet er generelt en flad oplevelse - både stemningsmæssigt og lydteknisk. Der mangler nerve og attitude i leveringen og specielt vokalen ligger fladt, superkomprimeret, nærmest syntestisk gennem alle tracks. Trommerne er spinkle og bassen er nærmest ikkeeksisterende. Man bliver sjældent udfordret - musikalsk eller følelsesmæssigt og overproduktionens klamme hånd har fjernet enhver dynamik i sangene.

Enkelte numre virker godt. Åbningsnummeret "Nuclear Family" sparker albummet fint igang og "Let Yourself Go" har den velkendte Green Day energi. "Oh love" er dejligt catchy og giver en smule variation i et ellers ensartet program. Flertallet af skæringerne virker som om de er fyldnumre og det kan undre lytteren når man ved at to albums mere er på vej inden for kort tid. Albummet vil sandsynligvis blive en sjælden gæst i min afspiller, da intet nummer formår at ramme noget i mig. Uinspirerende, kønsløst, ØV!

Det bliver spændende at høre hvad der venter når de to næste albums kommer, men frygten er to albums mere med ligegyldige fyldnumre i steriliseret plastikindpakning.

Kommentarer (0)