Blog (1 indlæg)
15. okt
2012
3

Supersoniske Felix

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Astronomi| Hændelser|

Familien sad stuvet sammen foran tv'et i går, som var det månelandingen i 1969. Anton havde fået lov til at være længe oppe, da far var helt oppe under loftet af spænding.

...men året var 2012, i stedet for sort/hvid billeder kørte fladskærmen, ipaden og PC’en, alle tunet ind på live stream fra 39 kilometers højde hvor Felix Baumgartner var klar til at kaste sig ud i stratosfæren. Missionen skulle sætte flere verdensrekorder: højeste ballonfærd, højeste udspring, længste frie fald, første menneske der bevæger sig hurtigere end lyden uden mekanik indblandet!

Forventningen og spændingen var steget i takt med at ballonen overskred den planlagte højde på 36 kilometer og den var næsten ulidelig da lugen blev åbnet og afslørede den svimlende udsigt over vores jordklode. Sikke et syn og sikke et perspektiv - Virkelig noget der sætter hjernen i et ekstra gear når man forsøger at begribe størrelsesforholdene og ser hvor små vi i virkeligheden er. Heroppe var Felix et ensomt menneske (på trods af de 8 millioner seere der fulgte ham via Youtube i dette øjeblik), ingen hjælp at hente og kun én vej ned.

Jeg holdt vejret et lille øjeblik da Felix kastede sig ud i det næsten lufttomme rum og accelererede hastigt mod jorden og forsvandt som en lille prik på kameraet ombord på ballonkapslen. Spændingen blev endnu større da Felix pludselig begyndte at spinne om sig selv ukontrolleret. Producenten af transmissionen klippede væk fra billederne af den faldende mand og spændingen i stuen smittede af på den 4 årige Anton. Baumgartner fik igen kontrol over situation og vi kunne se ham dale mod jorden i sikker stil efter 4 minutters frit fald. Billedet af Felix på knæ i New Mexicos ørken er et smukt punktum på historien.

Fantastisk at kunne opleve denne historiske og spændende mission live - ikke et event der vil rykke meget udviklingsmæssigt, men sikke en oplevelse at være vidne til denne modige mands vovestykke. Tillykke og respekt herfra til Felix. Flere af den slags øjeblikke tak.

Kommentarer (3)

  • Kim

    Test

  • 4545

    dfggf

  • test

    tset