Blog (1 indlæg)
30. nov
2009
0

Tycho Brahes dag

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Hændelser|

Lad mig give et eksempel på en Tycho Brahes dag: Mandag den 30. november 2009. Crammi og jeg står tidligt op og gør os klar til at komme på arbejde. Jeg kommer afsted, men kan godt mærke at bilen ikke er helt så morgenfrisk som den plejer. Den gamle Opel Omega har lidt svært ved at holde sig kørende, men det lykkes at komme ud på kontoret. Kort efter ringer Crammi og fortæller, at hun ikke kan få Mazdaen til at køre. Baghjulet blokerer. Det er et problem når man har nogle vigtige aftaler på jobbet den dag. Jeg triller hjem i Opelen – jeg kunne arbejde hjemmefra og hun kunne komme på arbejde. Men nej! Omegaen kan nu ikke køre og vi står med to helt stationære biler.

Crammi bliver hentet af en kollega og hun kommer endelig på arbejde.

Jeg fortsætter min elendige dag med at rive mig selv i håret over en masse problemer i forhold til mine projekter på jobbet.

Sent på eftermiddagen kommer min mor, Crammis forældre og moster. De skal i teater og jeg skal på Stadion og se OB – HB Køge. Jeg tænker før jeg tager afsted ”hvis min dag ender som den startede, så taber OB 0-5 og jeg taber min øl ned i håret på en gnaven rocker.” Jeg undgik sidstnævnte ved at købe kaffe i stedet for. Langt hen af vejen lurer fiaskoen, da OB ikke formår at score. Først i de sidste minutter kan vi rejse vore stivfrosne kroppe fra sæderne og juble over Peter Utakas scoring til 1-0.

Hjemme igen modtager jeg Crammi og familie, der er vendt hjem fra teater med nyt til samlingen af ulykker. Tredje bil nede! Bagruden i deres bil var simpelthen eksploderet på vejen hjem fra Odense. Der ryger samtidig planen med at Crammi kan låne deres bil et par dage indtil vores to biler er repareret.

Det hele virker tragikomisk - at stå der med 5 biler i vores indkørsel - De to er ude af stand til at køre, den tredje ligner en der har været med i en hollywood produktion, med ”skudhuller” i bagruden. Den fjerde står for at lukke aftenen af med et røgshow uden lige, da den lige skal have brændt en masse kondens af. Vi lukker og slukker og går i seng. Jeg lagde mig forøvrigt til at sove med en ordenlig omgang feber.

Rent faktisk er 30. november ikke en Tycho Brahes dag. Tycho Brahes dagene er en gang astrologi-fnidder, formodentligt slet ikke opstillet af Tycho Brahe, som definerer nogle dage hvor det er særligt uheldigt at foretage sig noget og de er fastlagt til at være følgende:

Januar: 1., 2., 4., 6., 11., 12. og 20.
Februar: 11., 17. og 18.
Marts: 1.,4., 14. og 15.
April: 10., 17. og 18.
Maj: 7. og 18.
Juni: 6.
Juli: 17. og 21.
August: 20. og 21.
September: 10. og 18.
Oktober: 6.
November: 6. og 18.
December: 6., 11. og 18.

Jeg mener godt at vi kan tilføje 30. November, i hvert fald 2009. Næste år bliver det meeeget bedre:)

Kommentarer (0)