Blog (13 indlæg)
08. dec
2010
0

Anton dykker og laver udspring

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Jeg er meget stolt af min søn idag. Han var en decideret energibombe til svømning idag. Han startede med dykning - ned på bunden af bassinet og hente de røde blyringe - og han kunne slet ikke få nok. “Igen far!”, “Igen far!”. Herefter stod den på at svømme, hoppe og lave maveplaskere fra kanten af bassinet. Jeg kan tydeligt mærke at han er blevet fuldstændig tryg i vandet. Selv når jeg er et stykke væk i bassinet og han hænger på bassinkanten kaster han sig bare ud i vandet og tror på sine egne evner til at kunne komme igennem vandet. Det er dog stadig nødvendigt at far griber fat for at holde ham ovenvande - og det ved Anton at jeg gør.

Det er fantastisk at se det store smil og stoltheden i øjnene når han kommer op til overfladen efter et dyk eller spring fra kanten.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


20. nov
2010
0

Volbeat i Stadium Arena Fyn

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Musik| Venner|

Aaaaahhh, lørdag aften i Metal/Pop-rockens tegn. Mad, hjemmefadøl og ‘opvarmning’ af metaløret hjemme hos Anders og så afsted til Stadium Arena Fyn.

Den første del af aftenen stod på opvarming ved to bands: The Kandidate og Svenske Entombed - hardcore metal for alle pengene. Der blev udgydet lige så mange eder og forbandelser fra scenen som der gjorde blandt publikum - over det skrammel de stakkels øregange måtte finde sig i - ja lige bortset fra makkeren ved siden af mig, der mumlede med på teksterne, med munden, der jo måtte befinde sig et sted inde bagved al håret. Der var ikke meget musik i dette så jeg trak udenfor for at ryge - ja man ryger stadig når der kommer fadbamser på bordet (‘man’ brugt som en distancerende udgave af “jeg”).

En lille oase i dødsmetalhelvedet: Carlsbergdiskotek i rygergården. Kolde fad og rockhits fra 90’erne, så føler jeg mig hjemme igen.

Tredje halvleg stod på fantastisk koncert af Volbeat. Glimrende lyd, gode sange og et velkørende band. Der er blevet skruet et par hak op for showeffektknappen i Volbeats scenefremtræden og musikken er blevet en mere kommerciel pakke af mainstream rocknumre. En pænt stor kontrast til de to opvarmningsindslag - men det gør dog ikke Volbeat dårligere - FREMRAGENDE musik i mine øre:)

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. okt
2010
0

Bolchepædagogik

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Vi er røget ud på et skråplan hjemme i den lille familie. Det går rigtig dårligt med at få klippet negle på Anton - det er vist det værste han ved, for han skriger og vrider sig som blev han mishandlet af tre onde berusede tandlæger med borelyst. Vi har forsøgt mange ting for at få det at klippe negle til at virke naturligt og ufarligt, men ingenting bider på - Bortset fra is!! Anton bliver simpelthen lovet, at han får en is når han fået klippet negle og det er en handel der er blevet accepteret af den lille fyr.

I bedste fald er dette en overgangsfase ud af negleklippefygten. I værste fald så ender vi med en tyk, velopdragen dreng med korte negle. Hmmm. Vi satser på den første mulighed.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


06. okt
2010
0

Sovende politikere på Christiansborg

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Politik|

Ja så blev det den første tirsdag i oktober igår og politikerne vendte tilbage til Christiansborg for at få sig en velfortjent lur. Åbningstale ved Statisministeren og politikerne sidder bogstaveligt og sover rundt omkring i salen:

Det er sindsygt morsomt, men hvad bilder de sig egentligt ind? Det kan godt være der er mange kedelige talere inde i folketingssalen, men det er deres arbejde og det er endda første dag på kontoret efter det har været lukket siden juni. Burde man ikke være lidt udhvilet? Hmmm...

Læs eller tilføj kommentarer (0)


05. okt
2010
0

Lillepigen til november

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Nu er der ikke længe til Antons lillesøster kommer til verden – og vi glæder os! Ikke mindst Crammi der er stor og rund – men en dejlig rund mave. Ærgerligt at hun skal døje med ondt i kroppen igen, som da hun ventede Anton.

Men nu kommer belønningen snart, vores kære pige, der kun er kendt som Bambam på nuværende tidspunkt - Det er svært at blive enige om det perfekte navn til lillepigen og skuffen er da også godt fyldt op med lyserøde Post-it notes med alverdens gode pigenavne. Termin er 13. november, så der går ikke mange uger før hun kan melde sin ankomst.

Vi tror begge at Anton bliver en god storebror. Han nævner tit lillesøster og når han leger køkken så bliver der serveret mad for både mor, far og lillesøster. Hvis Anton skal se lillesøster så kigger han i Crammis navle.

Det bliver skønt og sikkert hårdt at få en lille ny i huset igen.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


01. okt
2010
0

Toy Story 3 i biffen

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Vi havde Anton med i biffen idag og se Toy Story 3. Antons første tur i biffen siden han som spæd var i babybio og se/sove til Indiana Jones 4.

Det var god familiehygge med "bland selv slik" og verdensklasse animationsfilm. Anton var fuldt optaget af filmen og ikke mindst hans første slikpose, som han selv havde blandet, i samtlige halvanden time. Det vil sige, det blev til et lille afbræk i filmen da en uhyggelig abe gjorde Anton lidt bange og han gerne ville ud på trappen og sidde lidt (og måske mor også blev lidt bange for aben?). Det er jo nok hvad der kommer ud af at mor og far overhører den anbefalede aldersgrænse på 7 år - men hvad fa'en, det gik jo fint alligevel.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


30. sep
2010
0

Til babysvømning med knægten

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

I går begyndte Anton og jeg til babysvømning i Bolbro svømmehal. Jeg var spændt på om Anton ville være i humør til det, da det var fra 19:00 til 19:30 - men det gik fremragende. Plask, sang og spring fra kanten af bassinet - Anton var med på det meste.

Det er skønt at tage imod en storsmilende dreng der hopper i vandet fra kanten og stoler 100 % på at far tager imod når han kommer op til overfladen igen. Det er værdifuld tid sammen.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


25. sep
2010
0

En haveejers bekendelser

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Tanker|

Endelig kom jeg ud med riven. Ukrudtet i haven var efterhånden blevet så alsidigt og talstærkt at jeg faktisk nærede et lille håb om at arterne ville begynde at bekæmpe hinanden internt - men nej, ukrudt arbejder sammen og forsvinder ikke af sig selv.

Problemet med at komme ud i haven er tid og motivation. Med en to-årig i huset, en gravid i huset, fuldtidsjob og meget lidt fritid, så kan det være svært at finde tid eller lyst til at bevæge sig ud i junglen. Det overraskende er, at når man først kommer igang med havearbejdet, så kan det være skønt. Hvis vejret er til det. Når det endelig er overstået, så er det en fantastisk følelse.

Man kan nu se, at vi rent faktisk har en bøgehæk rundt om huset og mon ikke den sætter pris på lidt ilt og soltilførsel. Men der går jo ikke længe før skidtet er tilbage igen!! Til foråret asfalterer jeg matriklen! Så kan jeg nyde sommeren i min liggestol på byens største baskeballbane.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


16. aug
2010
0

U2 i Horsens

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Musik|

U2 koncerten mandag aften i Horsens var fænomenal - og det mener jeg, på trods af at vi sad på en af tribunerne hvor lyden var elendig. Lyden blev reflekteret voldsomt op igennem Casa Arenas betonkonstruktion og gav et kraftigt ekko på The Edges i forvejen ekkobelagte guitarlyd. Bevægede man sig ned til foden af trappen blev lyden fantastisk. Vi vænnede os hurtigt til det og kunne nyde den fantastiske koncert med utroligt udsyn over 35.000 mennesker på plænen og den imponerende scenekonstruktion, der lignede noget, der kunne udslette en by på et øjeblik, hvis den fik lyst.

Jeg var afsted med min højgravide Crammi og vi sad øverst på tribunen og nød de magiske sange, der blev leveret fra scenen:

Return Of The Stingray Guitar
Beautiful Day
New Year's Day
Get On Your Boots
Magnificent
Mysterious Ways
Elevation
I Still Haven't Found What I'm Looking For
Glastonbury
In A Little While
Miss Sarajevo
City Of Blinding Lights
Vertigo
I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
Sunday Bloody Sunday
MLK
Walk On

Ekstranumre:
One
Where The Streets Have No Name

Ekstranumre 2:
Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
Ultraviolet (Light My Way)
With Or Without You
Moment of Surrender

Stemning var nærmest magisk og bandet spillede med en storhed og autoritet, der gav kuldegysninger. Bono var heldigvis i topform efter en rygoperation, der havde betydet aflysning af samtlige 16 koncerter på USA-turnéen. Længe leve speciallægerne fra München, der fik lappet Bono sammen igen! For her stod de altså - og gjorde denne overskyede mandag aften i Horsens til noget helt specielt. Selv en ikke-U2-fan må have overgivet sig til denne storhed. Jeg er sikker på at min ufødte datter kunne fornemme det - selvom hun endnu ikke aner hvad god musik er. Der blev vist sparket lidt ekstra derindefra den aften.

Det bliver ikke større end U2 live !


Det blev til et par videoklip i løbet af aftenen:

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. jul
2010
0

På forbryderjagt i den nye Kia

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Hændelser|

Jeg var ude og lufte min nyerhvervede Kia Rio igår og slog et smut forbi Bilka Odense. På parkeringspladsen foran mig løb en ung kvinde beslutsomt over til en gammel mand og snuppede hans taske for næsen af ham. Hun løb 10 meter væk og satte sig ind i en bil hvor en ældre mand sad bag rattet og de gjorde klar til at sætte i gang. Den gamle mand, der var blevet røvet, råbte op og jeg kørte frem mod den blå Yaris med tasketyven. Jeg overvejede et kort øjeblik at køre ind foran bilen og spærre dem deres vej frem, men så i et prospektivt syn en kæmpe bule i siden på den kære Rio og droppede hurtigt idéen. Tasketyvene satte gang i bilen og susede ud af parkeringspladsen - jeg fulgte efter og noterede mig nummerpladen. Bilen foran mig kørte nervøst og pressede på for at komme igennem den tætte traffik. Efter 5 minutters forfølgelse ind imod Odense C smed tyven tasken ud af vinduet - Jeg stoppede jagten og samlede tyvegodset op fra vejkanten.

Den gamle mand tog glædeligt imod sine sager igen og kunne konstatere at mobiltelefon og kort stadig var i tasken - kun kontanter manglede. Jeg modtog et par flasker rødvin af Bilka for hjælpen og strøg hjem igen.

Nu er der kun tilbage at finde ud af hvad farve mit heltekostume skal være og så komme igang med at rense ud i denne by!

"To the Kia mobile!"

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. jul
2010
1

På sporet af Den lille Havfrue

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Humor| Reportage|

Jeg var en tur i København med min kæreste i weekenden. En barnedåb, en tur på Nyhavn og selvfølgelig et smut forbi Langelinie for at se hvor Den lille Havfrue IKKE stod i øjeblikket. "At rejse er at leve" - og det var lige hvad den opreklamerede lille dame gjorde for tiden. Det var ikke nogen hemmelighed at havfruen angiveligt var rejst til Kina sammen med 1.000.000 liter havvand fra Københavns kanal (!) Men det skulle da ikke forhindre os i at slå et smut forbi Langelinie for at få et glimt af de mange skuffede turister der måtte traske den lange vej tilbage til parkeringspladsen med en tom filmrulle i fotografiapparatet.

Før vi tog afsted havde jeg aldrig gættet at denne tur skulle byde på optrævlingen af en national skandale af enorme proportioner og løgne tykkere end Andersens samlede værker. Ifølge Økonomi- og Erhvervsministeriet er Den lille Havfrue for tiden at finde i Kina - nærmere bestemt Shanghai, som en del af verdensudstillingen 2010, EXPO. Men jeg ved nu bedre og du min kære læser vil få den frygtelige sandhed smidt lige i ansigtet hvis du fortsætter med at læse.

Allerede tidligt på dagen havde jeg en fornemmelse af at der var "ugler i mosen", som man siger - eller den nu omskrevne version: "kinesere i byen". Alle vegne på hotellet så jeg højtrøstede kinesere for mig og de havde alle taget deres kameraer med. Men hvad lavede de her, når nu Den lille Havfrue var taget til Shanghai? Enten spillede min hjerne mig et puds eller også så jeg i øjenkrogen en kineser ved baren der kiggede på mig med et lumsk smil. Han vidste noget jeg ikke gjorde! Straks som jeg drejede hovedet for at få øjenkontakt, kiggede han ned for at pudse Nikon-linsen. Jeg skubbede hurtigt disse forudanelser om en mærkelig dag til side, for det var dejligt vejr og jeg skulle til stranden.

"Der stod hun, blandt bildæk og surfbrædder!"

Lørdag formiddag tilbragte vi på strandklubben "Halvandet" - en perle i et gammelt industriområde ved indsejlingen til Københavns havn. Den stod på råhygge og alt åndede fred og ro, lige ind til en inspektion af området udløste chokket: Der! I en trøstesløs baggård blandt bildæk og surfbrædder stod hun - vort nationalklenodie var gemt væk på Amager - 600 meter væk fra sin originale pladsering på den anden side af kanalen!! Disse billeder er brandfarligt materiale og når Ekstra Bladet modtager dem med posten en af de kommende dage skal der nok falde brænde ned.

På den anden side af kanalen stod intetanende turister med tårer i øjnene og iagttog de falske billeder af fruen på storskærm "direkte fra Kina". Dette fupnummer var på højde med månelandingen i 1969 (hvis det blot havde været et fupnummer). I stedet for en direkte forbindelse til den anden side af planeten, til EXPO 2010, det moderne internationale kulturmekka - så var der altså en slatten linie til den anden side af kanalen. En velindrettet zoomlinse ville stadig være i stand til at fange et glimt af havfruen blandt parasoller, rotter og stive svenskere med Pina Colada ånde og alt for rynket hud, hvis blot den blev pladseret i den rette retning.

H. C. Andersen ville nok have været henrykt over at se sin kære havfrue udleve hans motto "At rejse er at leve" - men at rejse TIL AMAGER !!? Den er sgu for tynd!

Læs eller tilføj kommentarer (1)


07. jul
2010
0

Farvel, kære Mazda

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Tanker|

Så skete det, min første bil, forsvandt ud af mit liv igår, solgt for en slik. Et øjeblik overvejede jeg at følge efter sporet af rust som Mazdaen i sin alderdom var begyndt at lægge ud efter sig - men jeg blev stående i indkørslen og betragtede dette kørende, halvt metalgrønne, halvt rustne levn fra min ungdom forsvinde imod solnedgangen - en æra var forbi. Jeg fik Mazdaen i 2003 til en pris af 69.000 hos en autohandler i Odense NV og var en lykkelig Mazdaejer i de næste syv år. Jeg stod nu med en stak 500 kronesedler i hånden og en klump i halsen.

Mazdaen blev nu ført mod Sjælland til et nyt liv, en ukendt fremtid uden mig bag rattet. Der var ingen vej tilbage, Mazdaen var syg, en cancer havde overtaget bilens undervogn, der var i oxidationens ubarmhjertige vold og det i en meget fremskreden tilstand. Grådige oxygen atomer åd dagligt elektroner fra bilens skrog og efterlod dens undervogn i efterårets farver. Dette oxygen-ion skabende fartøj var i sit livs efterår.

Jeg har skrevet et lille digt om rust...Nej ok, den dropper vi!

Jeg håber at disse nye ejere kan udrette mirakler med patienten og at du har det godt derude - farvel, min kære Mazda.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


18. jan
2010
0

Nu officielt ateist

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Ateisme| Tanker| Religion|

Jeg fyldte 29 år i går og denne dato kan betragtes som en milepæl i mit liv - ikke fordi jeg nu er ét år fra de 30, men fordi jeg modtog bekræftelsen på min udmeldelse af folkekirken i går. Det er 15 år for sent - men all right, nu er det gjort. Konfirmationen er nok en af de handlinger jeg fortryder mest - egentlig blot en symbolsk handling, men det er vel utroværdigt at have bekræftet noget jeg ikke går ind for. Jeg havde åbenbart ikke mod nok til at stå op imod den obligatoriske kulturkristendom under min skolegang. Jeg blev født ind i en religion, men har nu selv taget stilling. Jeg står på egne ben i en gudløs verden og det føles fantastisk!

Jeg må ved denne anledning også tilslutte mig Ateistisk Selskabs holdning til at der må indføres en total adskillelse af stat og religion, i Danmark! Gør nu kirken uafhængig af staten - først da har vi religions- og tankefrihed i Danmark. Velkommen til det 21. århundrede, tak! De enkelte kirker og trossamfund må finansieres af deres medlemmer. Der skal være plads til alle og ikke gøres forskel i et demokrati. Støtten til kristendommen er et ældgammelt levn, der på ingen måde er relevant i dagens Danmark. De religioner der er behov for må overleve på egen hånd.

Personligt og filosofisk set har jeg ikke behov for en religion og rent fornuftsmæssigt kan jeg ikke se pladsen til religion i mit verdensbillede. Som praksis mener jeg at de fleste religioner er en flugt fra virkeligheden og en fraskrivelse af eget ansvar. Vi mennesker har opnået tænkeevnen til at være herre over vores egen skæbne og kan lige så godt udnytte de muligheder det bringer os. Vi har fornuften til at styre selv og skulle noget gå galt, så kan vi kun bebrejde os selv. Vi har efterhånden lært en hel del om hvordan naturen hænger sammen, og religionen må betragtes som værende en rest af menneskets måde at forklare det man ikke forstod. Derfor er jeg ikke længere en del af den obligatoriske folkekirke i Danmark. Jeg finder ingen grund til at støtte projektet, som de fleste andre jeg kender gør det, uden at have en grund til det. Det er både en principsag og en vis form for personlig renselse at modtage denne udmelding.

Religionen kan være brugbar for fortvivlede nødlidende mennesker og den har ofte et godt værdigrundlag. Men den skal bruges rigtig. Ikke til at undertrykke eller bekrige andre med. Hold din religion for dig selv, hvis du ikke kan finde ud af at diskutere med folk af anden overbevisning. Der ligger en intolerant natur indbygget i de fleste religioner. Fornuften bliver afvist undskyldt af religionen. Disse former for religiøs ideologi afskyer jeg. Overbevisningen om at frygte Gud er den værste. Den tilsidesætter ethvert ansvar som menneske for at gøre den verden vi lever i til et bedre sted og gør dig til slave af en tankegang, der forhindrer andre overbevisninger at sameksistere. De mange fundamentalistiske religiøse omkring i verden der mener de har fat i en absolut sandhed - at deres gud er den eneste rigtige og ikke mindst at alle andre overbevisninger skal bekæmpes, har jeg ingen respekt for. Folk må tro på hvad de vil, man skal bare ikke påtvinge andre sin tro! Religion er noget privat.

Jeg har ingen intention om at bekæmpe religionen eller omvende eventuelt troende. Jeg kan ikke bevise at der ikke findes en Gud og har heller ingen grund til det. Jeg har selv en holdning til om der skulle være en overnaturlig kraft, som har skabt verden, våger over mennesket og tilgiver og elsker os uanset hvad. Jeg afviser eksistensen af alle guder, hvor religiøse afviser eksistensen af alle andre guder end deres egen - der er ikke den store forskel!

Jeg har ikke en anden religion eller tro der skal stå i stedet for kristendommen. Hvis jeg skal finde mening og svar på de ting der omgiver os så kigger jeg til min store passion astronomien. Viden frem for tro! Man finder nok heller aldrig én absolut sandhed i naturvidenskaben, men man bliver i det mindste ved med at søge i stedet for at sætte liden til ældgamle skrifter. Astronomien er både smuk og skræmmende - det er nok det der fascinerer og drager mig mod nattehimlen. Astronomi er ikke kun kolde “facts”, men flotte og fascinerende billeder af den verden der omgiver os. Mit verdensbillede er ikke meningsløst og dystert blot fordi jeg sætter min tro på noget der hedder naturen i stedet for et alvidende væsen. Astronomi er en af de første videnskaber, grundlaget for filosofi, matematik, fysik og kemi. Ja også religioner. De første religioner udsprang fra fascinationen for solen og planeterne. Astronomien er det tætteste jeg kommer på en religion. Jeg ved at svarene på vores fortid, nutid og fremtid ligger derude et sted. Det er ikke sikkert vi finder dem alle sammen - men rejsen er interessant nok i sig selv.

Læs eller tilføj kommentarer (0)