Blog (14 indlæg)
24. nov
2011
0

Antons musik

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Anton| Familie|

Anton er en musikalsk dreng og han har “tilfældigvis” en musiksmag, der ligger tæt op ad sin fars. Vi hører meget musik derhjemme og der bliver tit spillet Volbeat, Beatles, Queen, My Chemical Romance i stuen, på værelset eller i bilen, og Anton har fundet interesse for meget af det. Tidligere var Antons yndlingssang My Chemical Romance med Na Na Na Na Na Na Na Na Na. Jeg lavede CD’er til ham og han ville høre sangene igen og igen - specielt denne ene sang. Nu er han kommet i en Queen-periode og han er blevet meget selektivt omkring hvilke sange han vil høre. Han ser Queens musikvideoer på DVD og hører musikken på CD på sit værelse. Han kan efterhånden teksten på de fleste af de Queensange, der blev udvalgt til hans CD - eller i hvert fald lyden af de ord der bliver sunget. Drengen er 3 år gammel:) Men det er herligt at opleve hans entusiasme når han skråler med på The Miracle og spiller luftguitar eller taktsikkert slår lufttromme på sit værelse. Far er stolt og glad.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


31. okt
2011
0

Svendborg By Night

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Venner| Fest| Koncert|

Havde en fantastisk aften i Svendborg I går, der sluttede med alt for mange drinks, stunts på Børsen og hyggeligt samvær med nogle Århusgutter samt forsangeren for Queen Machine, Bjarke.

Aftenen startede med god mad på café Under Uret. Herefter (endnu) en fremragende koncert med Queen Machine. Crammi, Janni, Henrik, Anders og jeg tog efter koncerten på Børsen. Her stod den på drinks til lidt under 100 kroner (pr. stk!!), sært udklædte halloweengæster, musikalsk spændvidde der dækkede alt fra Krummesangen til Kato, sære danse (tak til Anders), Indendørs cigaretrøg, bordfodbold, snak med Bjarke fra Queen Machine og en festlig flok fra Århus. Det her med priserne på drikkevarer i byen kunne blive til en lang ulidelig klagesang her i artiklen. Vi lader den ligge med et næsten indebrændt: “hrmmmpf”! Den skulle have hele armen i aften - og det fik den. Jeg vil gerne i denne forbindelse rette en klage imod belysningen af området omkring bordfodboldbordet samt på pladseringen af trappeskakten til nødudgangen i det selv samme mørke område ved bordfodboldbordet! Tyngdekraften fik frit spil med min krop, da gulvet under mine fødder pludselig manglede og jeg skramlede mod bunden af skakten. Av, krop! Op igen og tilbage i kampen.

Vi forlod Børsen under smuk fællessang til Bohemian Rhapsody sammen med Bjarke (Freddie).

Aftenen sluttede ved at Crammi, Anders og overtegnede vågnede i bussen på stationen i Faaborg ved halv femtiden.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


09. okt
2011
0

Draconiderne 2011

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Astronomi|

Jeg var ude og se meteorsværmen Draconiderne i går. Et udemærket show. Den bedste samling af stjerneskud jeg har set hidtil. Har de seneste år observeret Leoniderne og Persiderne dog aldrig under maksimum og denne sværm overgik dem jeg før har set. Det klarede op lige før min far og jeg satte os til rette i baghaven med hver en kop kaffe, godt klædt på for at klare de 5 graders varme.

Det blev til 29 stjerneskud fra 20:30 til 21:30 - Et par kraftige og én meget kraftig der gav et flammende skær i både hoved og hale, en såkaldt bolide eller ildkugle. Et andet stjerneskud opførte sig specielt og lignede allermest bare en dalende stjerne. Langsommere end andre stjerneskud og uden en egentlig hale. Den varede i omtrent 3 sekunder.

Ventetiden imellem de optrædende meteorer gik med snak om Tycho Brahe, sindsyge ænder og dræberfisk fra Amazonfloden.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


08. aug
2011
0

Hun sagde JA!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Venner| Familie| Fest|

Ja, så blev jeg gift med min Crammi. Det skete i Brahe Trolleborg kirke den 6. august 2011, efterfulgt af en fremragende fest for 70 personer på Det Hvide Pakhus på havnen i Faaborg. En fantastisk dag med mange højdepunkter!

Formiddagen var laaang! Anton og jeg tossede rundt derhjemme og ventede utålmodigt på at klokken skulle blive kvart i tre, så vi kunne komme afsted. En tur på legepladsen, spille bold i haven, lege sørøvere, lidt frokost, på med festtøjet og så afsted til kirken med chauffør og forlover Henrik.

I kirken var der lidt mere ventetid inden klokken endelig begyndte at ringe udover Korint. Døren gik op og Crammi så stjernesmuk ud i sin flotte kjole. Jeg måtte overgive mig til følelserne og fældede mere end én tåre under seancen. Vores to børn var så søde at se på sammen. Olivia smilede og Anton så langt efter lillesøster. Jeg kunne ikke lade være med at smile, nærmest højlydt. Vi gav hinanden ja og gik hånd i hånd ud af kirken med Anton ved vores side. Anton var vidst lidt overvældet over Crammis beklædning og entré i kirken - han forsøgte at undgå at kigge på sin mor under hele vielsen.

Næste store højdepunkt var da vi, efter at have hilst på alle gæsterne foran kirken, hørte introen til All You Need Is Love brage ud af højttalerne på brudetransportkøretøjet, og en rød løber blev rullet ud af den lille Opel med storhedsvanvid. (se video her). Chauffør og ejer af bil, min svoger Kasper, var iklædt chaufførhat og hvide handsker, og han var allerede i gang med at åbne spumanten til køreturen. Efter endt risbombardemant skiftede musikken til det tunge Katobeat på sangen “Hey Shorty” med den “smukke” tekst “Pop den Booty Bitch!” og vi rullede ud af kirkepladsen med hujende gæster bag os. Og en måbende præst, vil jeg tro. Klar til fest!!

Herefter stod den på en times fotosession med en dygtig fotograf - det var en fantastisk hyggelig og afslappende time, at stå foran kameraet i lækkert vejr, med smukke Crammi ved min side.

Dagens næste højdepunkt var at træde ombord i svigerfars båd, der skulle transportere os det sidste stykke til havnen i Fåborg og Det Hvide Pakhus. Der var dækket op med boblevand i høje glas og vejret var stadig med os - Mmmmm. Dette blev også dagens dramatiske højdepunkt, da skruen blev viklet ind et stykke reb og vi derfor ikke kunne sejle videre!! En hurtig nabo fik hjulpet os i gang og vi ankom til festen fem minutter i 18 hvor gæsterne stod og tog imod os på havnen. Og vejret var tilsyneladende bekendt med tidsplanen. I det minut vi trådte ind ad døren på pakhuset begyndte det at styrtregne.

Middagen var fyldt med gode indslag fra venner og familie og Crammi lavede en skøn tale og inviterede overtegnede op til duetten Come What May fra Moulin Rouge - filmen der nærmest bragte os sammen. Romantik. Jeg sang selv Josh Grobans “Awake” for Crammi, efter min tale.

Efter middagen fik vi en kort pause med fadøl, kaffe og hygge på terrassen under parasollyskædernes skær før brudevalsen. Det blev en alternativ en af slagsen. (se video her). Valsen blev brat afløst af N’Sync, Safri Duo, Kato og Hej Matematik. Vi sluttede dog kælent af med Abbas “I Do I Do I Do”. Herefter blev alle løsdele klippet af tøjet: strømper, slips og boksershorts - PROTEST! Kåre med band gav den fin gas herefter og der blev danset så sveden drev de næste par timer. I mellem dansene var der brug for en tiltrængt fadøl og frisk luft under de yderst praktiske parasoller. Regnen stod ned denne nat. Det betød ingenting:)

Tak til alle gæster og andre der har givet os opmærksomhed i forbindelse med brylluppet.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


25. jul
2011
0

Polterabend!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Hændelser| Venner|

Lørdag mogen, den 23. juli, startede med et kompressorhorn! 28 mennesker vadede ind i vores køkken og bad Crammi og jeg følge med. Anders, Henrik, Kristian, Anders, Daniel, Henrik, Peter, Ole, Joachim, Klaus, Jakob og Troels var troppet op til en god herretur.

Arrangementet bød på morgenmad sammen med pigerne på Friskolen. Der blev disket op med rundstykker og rigeligt med små skarpe, Dr Nielsen og Fishermans shots, til at skylle brødet ned med. Dagens første udfordring, for mit vedkommende, gik ud på at iklæde sig dagens kampdragt; En blanding af Bozo og Borat tilsat Klovn merchandice - Tour de Fiss underbukser - NICE! Mankini - NOT nice!!

Efter morgenmaden gik turen til Odense Congress Center, og nærmere bestemt Eventgården. Her blev vi sat på underholdende teambuilding opgaver og en dejlig vandretur lodret ned ad OCC’s 12 meter høje facade, også kaldet rapelling. En god aktiv start på dagen. Drengene havde forsøgt at udfordre mig til quiz i tre kategorier: Musik, Britisk humor og Astronomi. Spørgsmålene var strøet ud over dagen og straffen for forkert svar var indtagelse af Fishermanns Friend shot, og belønning ved korrekt svar var uddeling af shots til samtlige polterabenddeltagere - Bedre held næste gang drenge og skål:)

Vi tog tilbage til Friskolen og indtog lidt føde inden vi fortsatte med Mini Ølympiske Lege: Tylning, Stafet og Ølkroket. Tylningen blev lidt af en battle og jeg måtte ud i tre omgange for at kunne erklære mig for rekordindehaver med en tid omkring de 6 sekunder. Ølstafetten leverede de sædvanlige overdrevet ukontrollerede løb samt diverse mave- og rullefald på den gyngende græsplæne. Undertegnede begyndte vist at udvise tegn på fuldskab, men morede mig kongeligt ved at udslette modstanderes dåseøl med kroketkølle! Utidigt.

Efter Mini-ØL blev der tumlet i gymnastikhallen med sumodragter. To forstrukne ankler og en masse grineflip senere blev der serveret mad og vin for både piger og drenge. Der blev festet overdrevet har jeg ladet mig fortælle, med dans på alle leder og kanter (fik vist skadet mit håndled ved at danse på hænderne), hop på borde samt indtagelse af rødvin direkte fra 3 liters bokse.

Jeg må erkende at der er MANGE huller i min hukommelse fra den aften, men en ting husker jeg, og det er en fantastisk fornemmelse for hele dagen på trods af diverse smuttere - Marie, jeg beklager det med røven i kopimaskinen og de ødelagte vinglas!

Tak for en hyggelig dag, drenge og piger.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


21. jun
2011
0

Så er der snart Bryllup!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie| Venner|

Countdown til Bryllup, ferie og barsel!

Den 6. august skal jeg giftes og der skal festes på havnen i Fåborg. Se mere her: Christina og Kims bryllup

Vi glæder os!

Herefter står den på ferieafslapning og 10 ugers barsel med lillepigen...aaaah:)

Læs eller tilføj kommentarer (0)


30. apr
2011
3

Farvel Morfar

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Min kære morfar døde om natten den 27. april efter længere tids sygdom. Dagen efter blev han sunget ud fra plejehjemmet, hvor han kom til at bo i omkring tre uger. Det var en sørgmodig dag, hvor vi sagde farvel til en fantastisk mand, der betød meget for familien.

Du vil blive savnet som den friske, godmodige og humoristiske mand du var. Du elskede at have selskab af folk og du havde altid en skarp kommentar klar til enhver situation, men med et glimt i øjet. Du elskede at rejse og det var altid hyggeligt at være med dig på ferie sydpå. Du deltog gerne i alle de løjer der blev fundet på - Det var ikke utænkeligt at se dig dansende i gaderne, iført krokodillehat og med en kulørt drink i hånden. Selv i en alder af 80 år ville du op og svæve i faldskærm efter båd. Respekt! Du tog også gerne en “miniferie” hjemme hos dine børn, hvor du blev, til der ikke var mere at komme efter i køleskabet (som du selv sagde). Morfar var en ægte livsnyder.

Da jeg var yngre var du engageret i at bygge alverdens ting til børn og børnebørn: Du konstruerede varmeisolerede legehuse med hems og alverdens opfindsomme detaljer, du lavede soverum under loftet på værelset kaldet “Rottehullet”, og du overraskede mig engang med en modeltogbane med hjemmelavet kontrolenhed til sporskiftene og lysene i de modelhuse der var pladseret i papmachélandskabet mellem træer og bjerge. Du havde endda inddraget mig i projektet uden at fortælle mig, at det var en fødselsdagsgave til mig selv vi arbejdede på.

Tak for gode oplevelser.

Hvil i fred.

Læs eller tilføj kommentarer (3)


28. mar
2011
5

De Ølympiske Lege 2011 - Langt ud' i a' skou!

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Venner|

Så er det på fredag det går løs - de Ølympiske Lege 2011, denne gang over en hel weekend i en lille hytte langt ude i skoven. Den traditionsrige loge, LBVF, samles til en festlig weekend hvor der skal dystes om pokalen i følgende discipliner:

 • Kend din øl
 • Tylning
 • Dåsekast
 • Tour de Øl
 • Poker
 • Kast med rafter
 • Øksekast
 • Det Store Kylle Kylle Løb
 • Twister
 • Husk din øl! (Hukommelsestest)
 • Slå søm i
 • Finale ølstafet

Jeg ser frem til at forsvare den dobbelte bjergtrøje og gi' den gas i en hel weekend. Lørdagens program sluttes af med Queen-machine koncert på Posten i Odense, YEAH!

Vel mødt drenge, jeg tager sgu både den gule- og bjergtrøjen i år !!

Læs eller tilføj kommentarer (5)


04. mar
2011
0

Fastelavn uden pirater

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie| Humor|

Ja så nærmer fastelavn sig og det må vel betragtes som værende en kende politisk ukorrekt at klæde sit barn ud som pirat nu om dage (?) Pirater er ikke hvad de har været - Ingen skulderpapegøje, ingen rom, ingen fællessange ombord på et knirkende træskib med vind i sejlene. Skulle Anton klædes ud som pirat, skulle vi anskaffe speedbåd, AK-47 maskingevær og en mobiltelefon med flatrate taleabonnement til de månedslange forhandlinger med store internationale skibsrederier.

Godt at Anton stillede sig tilfreds med det abekostume vi bestilte hjem til ham - der er nok basis for god leg som hoppende abekat i børnehaven på mandag.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


09. feb
2011
4

30 år, Herrefrokost, After eight alá Jim Lyngvild

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Humor| Venner|

Så blev man 30 år og i den anledning blev der afholdt en lille herrefrokost med efterfølgende bytur den 22. januar. Det blev til en fremragende aften med rigeligt at spise og drikke (drinks med og uden peber) og så en gang billard på Sharks og en tur på den irske pub senere.

Nu hvor man er blevet rigtig "voksen" blev der selvfølgelig serveret chokolade til kaffen: After eight alá Jim Lyngvild. Se video her:

Jim Lyngvilds rekord lød på dette tidspunkt på 9 After Eight på 1 minut - så der skal vist lidt mere træning til. Tak for indsatsen drenge:)

Læs eller tilføj kommentarer (4)


26. jan
2011
0

Anton og suttetræet

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie|

Anton har klaret den første nat uden sin elskede sut. I går tog vi et smut i Ansgarparken for at aflevere sutterne til det såkaldte suttetræ. Et suttetræ er et træ der er dømt til at bære gamle aflagte sutter fra byens børn til tid og evighed. Hvis træer kunne tale, ville vi nok skulle høre på en forfærdelig masse brok. Det står som et fastelavnsris af afvænnede børns sure sutteredskaber midt i den odenseanske natur og er et alter for det ritual vi gennemgik igår: Hæng sut på træ, modtag gave, vink farvel til sut, stor dreng! Anton gik energisk til værks og syntes at det var spændende at gå rundt og pynte træet med sutter, som var det lillejuleaften i crazyland. Gaven var et kuglebanebyggesæt og han var helt vild med det. Der blev vinket farvel til sutten og vi traskede hjem ad igennem Ansgarparken.

Det tog laaang tid at lægge Anton til at sove den aften, men det er også hårdt at gå “cold turkey” med den kære sut.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


26. jan
2011
0

Dræberstjernen Betelgeuse

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Astronomi|

Løb!! Nyheden om at kæmpestjernen Betelgeuse eksploderer i en Supernovaeksplosion i 2012 er ude. BT, ekstrabladet og andre tegneseriehæfter har kastet sig over en australsk forskers udmelding om Betelgeuses nært stående dødsøjeblik og konsekvenserne derved, med overskrifter som “Jorden får to sole i 2012” og “Ingen mørke nætter i to uger”. Nu er det ingen nyhed at ovenstående nyhedsmedier ikke er kendt for at levere absolut troværdige overskrifter, og de to nævnte er da også pænt overdrevede. Min egen overskrift på indlægget skal da også ses som en ironisk overdrivelse af fænomenet Betelgeuse som Supernova. Udover analysen af sensationsjournalisternes opblæsen af en mange år gammel nyhed, så er sandhederne bag de elendige overskrifter fantastisk facinerende i sig selv.

Det er korrekt at stjernen er under observation fordi den mister masse og volumen i et hastigt tempo. Dette er den typiske indledning til en kæmpestjernes (som Betelgeuse) død. Men en stjernes liv er langt, og det er ikke muligt at forudsige den nøjagtige dato. En stjerne, som er 800 gange større og 100.000 gange mere lysstærk end solen, lever under mottoet “Lev stærkt og dø ung”, men har stadig en livstid på omkring 8 millioner år. usikkerhedsmargin for en udregning, der skal afgøre det eksakte år for stjernens død, er enorm. Dette var en afvisning af nyhedspåstand 1: “Det sker i 2012”. Faktum er at stjernen kan eksploderer i aften, den kan eksploderer om 100.000 år eller en hvilken som helst anden dag der i mellem. Det at stjernen har den størrelse den har, betyder, at den som regel vil detonere som en supernova, når den har opbrugt sit brændstof.
Og til De personer, der læser og tror de mere dommedagsprægede forudsigelser af denne begivenhed, så er afstanden derud omkring 600 lysår - det skulle, ifølge eksperter, være mere end rigelig sikkerhedsafstand til jorden.

Så der skal mere end almindeligt held til, hvis vi skal kunne opleve denne enestående begivenhed næste år. Desuden vil stjernen ikke blive lysstærk som en sol nummer to på himlen, måske så lysstærk som månen og det er da i sig selv sensationelt nok. Så der er nok større chance for at vinde i lotto i 2012 end for at kunne få sol på maven og ryggen samtidigt. Men jeg kan måske se frem til at kunne læse en bog på terassen om natten i lyset fra Betelgeuse.

Der er ikke tale om fri fantasi når man diskuterer supernovaer i vores nabolag, de er bare meget sjældne. For 1000 år siden skete noget lignende, da en stjerne 6000 lysår væk eksploderede og efter sigende var ganske lysstærk i flere uger. Stjernen kunne tilmed ses i dagslys. Dette blev registreret af kinesiske forskere og man har senere konkluderet, at resterne af denne eksplosion er hvad vi kender som krabbetågen i dag.

Der er tydeligvis tale om opblæst sensationsjournalistik, og Internettet er et fantastisk medie for dommedagsteorier - men interessant er det da, hvis det usandsynlige skulle ske, at vi i 2012 oplever en supernova, som kineserne gjorde det i 1054! Vi kan så bare håbe på at den udregnede afstand til Betelgeuse er korrekt og at vi ikke bliver overrasket over en særlig kraftig supernova, der griller jorden på et splitsekund. Jeg krydser fingre for et flot show - men tror også at vi kan sove trygt om natten - måske endda de næste 100.000 år. Så må jeg jo bare tage en læselampe med på terassen når jeg skal læse min bog!

Læs eller tilføj kommentarer (0)


05. jan
2011
0

Olivia på børnehospitalet med RS virus

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Familie| Hændelser|

Vores lille Olivia blev indlagt på hospitalet den 29. december. Det var lidt af et chok, da hun pludselig ikke kunne trække vejret ordentligt derhjemme i stuen. Hendes vejrtrækning var meget besværet, med indtrækninger og man kunne se panikken i hendes øjne når hun vred sig i Crammis arme. Hun havde været småsløj i en del dage med hoste og snot, men vi havde hele tiden haft i baghovedet, at hvis hun ikke havde feber, var der alligevel ikke nogen læge der ville se på hende, for så var der ikke noget alvorligt galt. Men nu kunne hun altså pludselig ikke trække vejret og vi ringede 112. Ambulancen kom 5-10 lange minutter efter opkaldet. Hun fik behandling med det samme og vi kørte afsted mod OUH. Det var et heldigt sammentræf at huset var fyldt med bedsteforældre, der kunne tage sig af Anton imens vi var afsted.

På hospitalet fik Olivia hjælp med ilt, inhallationer af astmamedicin og sugning af slim. Senere blev hun lagt i CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) og vi kunne lade os inlogere på et værelse på børnehospitalet. De næste mange døgn stod på slanger, biplyde fra måleapparater og babyvræl i en endeløs strøm. Der var mange små med RS virus for tiden og det var også hvad Olivia havde. Anton kom på besøg og han var blevet forberedt på at lillesøster havde slanger i næsen, som dengang da han selv kom til verden ved kejsersnit og måtte ligge i CPAP et par timer. Han syntes at det så sjovt ud og han var tilsyneladende ikke negativt påvirket af situationen - han havde det også godt hjemme hos mormor og morfar. Vi fejrede nytår på vores lille stue og da bølgerne gik rigtig højt drak vi en tår børnechampagne, pustede en serpentin og jeg drak en Ale nummer 16. Nytårsmiddagen bestod af en slags burger, dertil cola og fromage til dessert. Resten af aftenen gik med at se nytårsshow på TV og passe på vores dejlige datter. Det var ikke festligt men, alt taget i betragtning, meget hyggeligt alligevel.

Den 3. januar tog vi endelig hjem med vores kære Olivia, der havde fået det meget bedre.

Læs eller tilføj kommentarer (0)


01. jan
2011
0

Årets samfundssatiriske nytårssang

Skrevet af Kim Hyrup

Kategorier: Humor|

Jeg præsenterer hermed "årets alt for lange samfundssatiriske nytårssang 2010", der blev brugt ved nytårsfesten 2010, som jeg desværre ikke selv kunne deltage i. Hent sangen her, hvis du har lyst til at genopleve årets begivenheder og straffe stemmebåndende lidt: Sang.doc

Godt nytår!

Læs eller tilføj kommentarer (0)